Товар с човешка ДНК се отправи към космоса, за да могат един ден извънземните да върнат живота на човечеството, ако някога бъдем изправени пред изчезване.

SpaceX на Елон Мъск тази седмица взе „капсулата на времето“ към Международната космическа станция. В нея има ДНК от над 500 вида.

Така наречената „биобанка“, натоварена на мисията Crew-4, съдържа проби от над 2000 различни хора. Има за цел да помогне да се постави началото на извънземен резерв от ДНК проби – на Луната.

Компанията, която стои зад това начинание, LifeShip, иска да запази генетичната схема на видовете на Земята за бъдещите поколения. И тази информация да бъде съхранена на сигурно място извън планетата Земя.

LifeShip твърди, че мисията ѝ до МКС е „демонстрационна“

Дългосрочната цел на компанията е да изпрати успешно човешка ДНК на Луната през 2023 г. На своя уебсайт компанията заявява, че не знае какво ще се случи в крайна сметка с биобанката.

Тъй като генетичната капсула на времето е предназначена за далечното бъдеще, никой от нас никога няма да знае със сигурност. Може би тя ще бъде намерена от бъдеща цивилизация и използвана за пресъздаване на нашата планета такава, каквато е днес.

 

Нашите потомци биха могли да пренесат вашия генетичен код до звездите, за да създадат чисто нов свят. Въпреки че всичко това е теоретично, ние вярваме, че си струва да запазим генетичните си планове за живота на Земята – за поколенията.

LifeShip кани обществеността да изпрати собствената си ДНК в банката на Луната. Можете да изпратите името си на Луната безплатно или да платите 100 паунда, за да бъде изпратена вашата ДНК проба към лунната повърхност.

Проектът LifeShip има голяма прилика с Глобалното хранилище за семена, което съхранява 4,5 милиона проби от семена в трезор. То цели да гарантира, че бъдещите поколения могат да отглеждат растения в случай на апокалипсис.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари