Хостинг компанията ICN.Bg с награда за ИТ проект на 2017 година

1
446

Хостинг компанията ICN.Bg спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и комунални услуги” на тазгодишното издание на конкурса „ИТ проект на годината“, организиран от ICT Media. Отличието бе връчено за внедряването на софтуерния продукт за двустъпково удостоверяване ActiveAuth в системите на националния телеком на Шри Ланка – Sri Lanka Telecom.

През 2017 г. българският софтуер ActiveAuth, разработен изцяло от ICN.Bg, официално бе добавен в портфолиото на националния телеком на Шри Ланка (SLT), с цел да подобри значително защитата на услугите, които предлага телекомът.

„За нас е голямо удовлетворение, че получихме награда за точно такъв проект. Реализирането на подобни сделки и интегрирането на такъв тип продукти в големи световни телекоми е от огромно значение за популяризирането на българския IT бизнес и неговите продукти на външния пазар. Горди сме, че сме част от това развитие и че успяваме да реализираме все повече такива проекти“, заяви Юлиян Бориславов, управител на хостинг компанията ICN.Bg

Внедряването на българския софтуер е продължение на друга голяма сделка между двете компании – интегрирането на бизнес имейл решението cMailPro, което предоставя на потребителите на телекома достъп до професионално UCaaS решение. Към този момент двата софтуера са част от портфолиото на няколко чуждестранни телекома на територията на Мавриций, Тунис, Судан и Шри Ланка.

ActiveAuth е мобилно приложение за двустъпкова биометрична верификация, което допълнително удостоверява самоличността на потребителя във важни бизнес системи, защитава от неоторизиран достъп до лични и работни данни, хакерски атаки към формите за вход, password sniffing, кражба на пароли и др. Продуктът предоставя така наречения software development kit (SDK), с който всеки телеком, финансова институция или друга бизнес организация, могат лесно да внедрят технологията в своя апликация/софтуер или да го използват като отделен продукт, брандиран под тяхна марка.

Церемонията по награждаването на победителите в 14-то издание на конкурса „ИТ проект на годината“ се състоя на 21 февруари 2017 г. в Гранд Хотел София. По време на събитието бяха раздадени награди за проекти в 9 различни категории: Образователни институции; Здравеопазване и фармацевтика; Телекомуникационни и комунални услуги; Финансов сектор; Производство и търговия; Транспорт и логистика; Местна власт; Централна администрация и ИТ проекти в чужбина.

Конкурсът има за цел да отличи най-значимите ИТ проекти през 2017 г. и да популяризира опита в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации. Всички ИТ проекти, които са допуснати до участие, описват успешно внедрени през 2017 г. и вече доказали резултатността си информационни системи и решения в България и света.

Всеки от проектите в конкурсната програма, ще бъде представен в печатното издание на вестник Computerworld в постоянната му рубрика, посветена на успешните ИТ решения в България, както и в секцията „ИТ проекти“ на сайта на медията. От началото на конкурса през 2004 г. до този момент във вестника са представени близо 300 проекта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари