Хърватските пощи стартират любопитен проект, който ще помогне на клиентите на услугите им да обърнат лесно криптовалута в местната валута куна, предава Coindesk. Засега програмата действа в три пощенски клона в Задар и криптовалутите, с които се работи са Bitcoin, Ethereum, Stellar Lumens, EOS и XRP. Проектът се осъществява съвместно с хърватската компания Electrocoin, която е оператор на криптоборса вече пет години.

„Криптовалутите показват засилен ръст в последните години и хърватските пощи с мрежата си от 1016 пощенски клона са уверени, че могат да увеличат тази популярност. Дигитализацията е една от стратегиите за развитие на хърватските пощи и инициатор на множество бизнес проекти. С навлизането си на пазара на криптовалутите, ние затвърждаваме позицията си на лидери в дигиталната трансформация“, гласи официалния анонс на инициативата. Ако проектът има успех, плановете на хърватските пощи е да позволят обръщането на крипто в куни в големите градове и други туристически центрове в страната.

Хърватските пощи не са единствените тук. Още миналата година беше анонсиран старта на сходна услуга от колегите им в Австрия, припомня холандското издание Nederob. Що се отнася до Хърватия и криптовалутите, през май тази година в страната навлезе системата Elipay на словенската компания Eligma, която позволява закупуването на стоки с криптовалута с помощта на приложение за смартфон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари