3.7 C
София

Цената на акциите на AMD за пети пореден ден чупи всички рекорди

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Курсът на акциите на AMD чупи всички рекорди вече пети пореден ден. По този начин пазарът за ценни книжа реагира на представения наскоро тримесечен финансов отчет на компанията, в който се вижда рекорден приход в размер на $3,85 милиарда. По време на представянето на отчета генералният директор на AMD доктор Лиза Су изрази увереност, че компанията още следващата година ще започне продажбите на процесорите от най-ново поколение с архитектура Zen 4.

Yahoo Finance съобщи, че на 28 юли след приключването на търговете цената на една акция на AMD е била $97,93. Компанията постави нов рекорд на трети август, когато курсът на нейните акции нарасна до $112,56. Този ръст продължи до тази сутрин, когато една акция на AMD се търгуваше при цена $119.

Финансовите аналитици от Уолстрийт са на мнение, че положителната реакция на пазара е свързана с представения наскоро отчет за отлично приключило тримесечие. Въпреки пандемията от новия коронавирус и свързаните с нея ограничения в доставките на полупроводникови компоненти, AMD е успяла почти да удвои своите приходи в сравнение със същия период на миналата година. Положително влияние оказва и изявлението на Intel, че няма да може да достави обещаното количество процесори през третото тримесечие на тази година.

Intel продължава да доминира на пазара на сървърните процесори, но AMD благодарение на своята фамилия процесори EPYC успя да завземе значителна част от сървърния пазар. В потребителския сегмент успехите на тази компания са още по-големи. Засилването на конкуренцията между двата процесорни гиганта е от полза на потребителите, понеже цените на чиповете падат, а тяхното качество се повишава.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини