9.7 C
София

В браузъра Vivaldi се появи функцията Stay in browser

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

След обновяването на десктоп браузъра Vivaldi до версия 4.1 разработчиците представиха и новата версия на същия браузър за мобилни устройства, работещи под управлението на операционната система Android. Промените и нововъведенията са почти същите, но има и една нова функция, която забранява отварянето на външни линкове чрез различните приложения. Вместо това, съответните линкове се отварят единствено в браузъра Vivaldi.

Това е функцията Stay in browser (остани в браузъра), която забранява отварянето на линк от уеб страница да става с помощта на друго приложение в смартфона или таблета. Така например, след кликването на препратка към клип в YouTube, ако функцията Stay in browser  е включена,съответното видео ще се отвори в нов раздел на браузъра, а не чрез външно приложение.

Обновяването на браузъра включва и няколко нови опции за настройка на отворените раздели, като по този начин работата с тях се опростява и става по-ефективна. Всичките тези нови възможности са свързани с различните варианти за отваряне на новите раздели.

Освен това, в новата версия на Vivaldi е добавена опция за изключване групирането на разделите, което дава възможност за тяхното по-лесно подреждане. Тази функция работи по същия начин както е в Google Chrome – тя обединява няколко раздела в един общ блок, за да се избегне объркването при търсене на необходимия раздел. Сега тази функция може да се изключва, ако на потребителя не се харесва този начин за групиране на разделите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини