7.6 C
София

Цената на акциите на Tesla достигна рекорден ръст – $420

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla постави нов рекорд – цената на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск достигна $419,22 за една TSLA. Това е с 3.36% повече в сравнение с предишния ден преди затварянето на борсата.

При търговете курсът на акциите на Tesla периодично достигаше $422,01. Цената от $420 е от особено значение за Tesla. Именно при тази цена Илън Мъск бе заявил в своята туитър страница, че ще изкупи акциите на Tesla със собствени средства, след което компанията ще стане само негова и няма да му пречат и забавят акционерите, с техните събрания и изисквания. Този туит излезе твърде скъпо на Мъск и всъщност стана най-скъпият туит в историята – заради него Мъск освободи мястото на председателя на борда на директорите и плати $40 милиона глоба по съдебния иск на регулаторните органи.

Интересно е, че когато Мъск публикува своя исторически туит, акциите на Tesla бяха на най-ниско ниво – $177. И да, всички които тогава купиха акции на Tesla, спечелиха много.

Представеният преди месец пикап Tesla Cybertruck, който е най-новият електромобил на компанията, и до днес е сред най-обсъжданите теми. Неговият ръбат дизайн предизвиква както спорове, така и възхищение. А за следващата година Мъск обеща редица нови технологии, като повечето от тях ще бъдат „неочаквани“.

Очакванията на финансовите анализатори са цената на акциите на Tesla да продължи да расте. А сега с голямо нетърпение се очаква тримесечният финансов отчет на Tesla, както и годишният отчет на компанията, който трябва да бъде анонсира до края на януари след 20-то число.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини