9.7 C
София

Цената на биткойна наближи $11 500

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тази нощ цената на първата криптовалута проби обозначената от редица финансови аналитици бариера от $11 200 и сега е съвсем близо до $11 500 за един BTC. Към настоящия момент биткойнът се търгува при цена $11 378,54.

През последните 24 часа ръстът на BTC е +4,43% и +7,5% за седмицата. В резултат от това пазарната капитализация на основната криптовалута нарасна до $210,5 милиарда, което е 57,6% от общия показател на криптовалутния пазар.

Експертите са единодушни, че причината за възникването на тази нова вълна на ръст на цената на биткойна е новината, че оглавяваната от Джак Дорси компания Square Crypto е инвестирала в първата криптовалута 1% от своя капитал, възлизащ на $50 милиона.

Има и други причини за този ръст. Една от тях е появилата се информация, че властите на САЩ подготвят нов пакет от мерки за стимулиране икономиката на страна, пострадала от COVID-19 пандемията В рамките на тези мерки ще бъдат дадени $1,8 трилиона. А това означава, че финансовият пазар ще се наводни от наскоро отпечатани хартиени долари.

Преговорите и споровете относно сумата за стимулиране на американската икономика продължават и днес. Републиканците и демократите все още не са на едно и също мнение.

Другите криптовалути както обикновено, реагираха на ръста в курса на биткойна. Ethereum (ETH) вече се търгува при цена $375 (+7,2% за едно денонощие). Подобна е ситуацията и при другите цифрови валути,

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини