Цените на електромобила Model 3 се доближиха до обещаните $35000

26
816

След оптимизацията на цените на седана Tesla Model S и кросоувъра Tesla Model X, Илън Мъск намали цените и на масовия модел Tesla Model 3. И трите версии на този електромобил поевтиняха с $1 100.

Компанията обясни намаляването на цените на своите масови електромобили с приключването на скъпа оптимизационна програма, с което са се освободили допълнителни финанси.

Началната конфигурация на Tesla Model 3 „Mid Range Battery сега струва $42 000 или $34 850 след данъчните отстъпки ($3 750) и потенциалната икономия на гориво ($4 300). Този модел се ускорява до 60 мили за 5,6 секунди, има максимална скорост 125 мили в час (200 км/ч) и пробег 264 мили (425 км) по EPA цикъла.

По-старшата Tesla Model 3 „Long Range Battery / Dual Motor All-Wheel Drive с двойно предаване струва $49 900 или $41 850 след данъчните отстъпки. Ускорението до 60 мили става за 4,5 секунди, максималната скорост е 145 мили в час (235 км/ч) а пробега – 310 мили (500 км).

И накрая, най-усъвършенстваната Tesla Model 3 „Performance / Dual Motor All-Wheel Drive сега струва $60 900 или $52 850 след отстъпките. Пробегът е същият като при предишния модел, но се ускорява до 100 км/ч само за 3,3 секунди. Максималната скорост е 155 мили в час (250 км/ч).

Да си припомним, че в началото на месец януари тази година Tesla намали цените на своите електромобили с $2000, за да компенсира частично двукратното намаление на федералната данъчна отстъпка, която в началото на годината намаля от $7500 на $3500.

26
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
22 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
ШишоКольообонгоПенчо115 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ааа, навремето Мъкс беше споменал 35К кеш цена в магазина за базовата версия, не беше споменавал, че става въпрос за резултатна цена след държавната помощ и евентуалното спестяване на разходи от експлоатация.

Fun
Fun

Това е цената, цената в ЕС е голяма заради импортните такси на ЕС за американски коли /реципрочните такси на Америка за европейски е далеч по-малка/ + общовалидно европейско ДДС – VAT. Така крайната цена на продукти като Телса и Епъл в ЕС стават изключително големи. Причината не е Мъск, причината е регулаторната база на ЕС и протекционизмът, който ощетява на първо място потребителя и ни обрича на по-малко конкуренция, водеща до по-калпава стока.

115
115

Цената е за САЩ, къде намеси ЕС в схемата?

ЖОРО
ЖОРО

ще се стигне и до там… модел 3 се произвежда само от година и половина 🙂

SLAYER
SLAYER

Аааа ти за това не си си купил Тесла до сега. Аз все се чудех каква може да е причината. Голям лъжец тоя Мъск деа, а извинявай исках да кажа Мъкс. Като е лъжец да си ги продава тия коли на баламите.

Радо
Радо

Пишат тук разни хора глупост след глупост от яд , че скоро няма да могат да карат читава електричка…..
Само да дойде при мен и ако е до 40к $ няма да му мисля много ами веднага ще си поръчам малката версия.

mathur
mathur

Само Идиот може да даде толкова пари за това…

Fun
Fun

Само маргинал може да напише подобен коментар и да има толкова инфантилен аватар, отговарящ на неговото мислене.

mathur
mathur

Ми я да видим твоето мислене и краварска електричка бе умник???/
Ай вземи и прочети любителю :https://bultimes.com/%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be-%d1%89%d0%b5-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b8%d0%bc-%d0%b3%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0/

Пенчо
Пенчо

@mathur много е смешна как мадур сам си пише платени статии и после ги предлага да ги четеме 🙂 смешник

Кольо
Кольо

Какви глупости пишеш и поставяш,малоумник?

115
115

Защо малката, вземи си голямата.

Ozzy
Ozzy

Отдавна не бях чел нещо за Тесла. Хайде утре пак.

SLAYER
SLAYER

Електомобилите сега навлизат на пазара. Развиват се постоянно. Точно за такива неща трябва да се пише и да се чете.
Отвори си раздела за телефони и си чети, там нищо не се развива от поне 4 години.

обонго
обонго

Тя тесла от десет години навлиза и все не може да навлезе

Пенчо
Пенчо

@обонго, а всъщност има рекордни продажби и вече е №1 в америка … ама да при тебе няма да навлезе навярно никога. Плащай бензини и ремонтирай по сервизи да ти е гот!

обонго
обонго

Да и за първи път не са на загуба. Освен това ти ако си мислиш, че теслата няма ходова част, хидравлики, диференциал полуоски и нищо няма да ремонтираш, много си се объркал. Единствената разлика с останалите колие в двигателя и безумния автопилот

Пенчо
Пенчо

@обонго, ето че нищо не разбираш. Хидравлики няма защото няма двигател и няма масло, а „диференциала“ е необслужваема една зъбчатка съвсем проста предавателна кутийка. Изненада!

обонго
обонго

Пенчо, усилвателя на волана какъв е, спирачките какви са? Виждал ли си въобще устройството на тесла? Трансмисията била „една зъбчатка“ Какво да коментирам повече с тебе…

Fun
Fun

Ами, ако Лада беше станала високотехнологична, с ИИ и автопилоти и ОС в нея, може би щяха да я отразяват нея. Това, че си нископроизводителен и тази кола ще я бленуваш нас не ни интересува.

Мъкс
Мъкс

Аз нали съм си измамник, та реших да ви цакам скъпо, за да може гнилия европейски съюз да предпочете ел. Иж-етата на матюшката.

Fun
Fun

Цeнaтa в EC e гoлямa зapaди импopтнитe тaĸcи нa EC зa aмepиĸaнcĸи ĸoли /peципpoчнитe тaĸcи нa Aмepиĸa зa eвpoпeйcĸи e дaлeч пo-мaлĸa/ + oбщoвaлиднo eвpoпeйcĸo ДДC – VАТ. Taĸa ĸpaйнaтa цeнa нa пpoдyĸти ĸaтo Teлca и Eпъл в EC cтaвaт изĸлючитeлнo гoлeми. Πpичинaтa нe e Mъcĸ, пpичинaтa e peгyлaтopнaтa бaзa нa EC и пpoтeĸциoнизмът.

Veso
Veso

Нали щеше да прави завод в Европа. Какво стана с това ?

115
115

Отказа се. Щял да го прави на Марс.

Пенчо
Пенчо

Ще има заводи на всички контитенти. Сега прави втори в Америка и един в Китай. Там пазарите са по големи. Можеше да има и в Европа но понеже троловете много искахте да излезе на печалба а строежите за Вас са загуба ще чакаме.

Шишо
Шишо

Майкоооо, ква стана тя? Уж щеше да фалира до ден-два, ако не до сто-двеста години, уж беше фалирал, уж съдии изпълнители затваряха халетата, пък то на… намалява цените и то как?
На какво прилича тази работа не знам! ти мамин знаеш ли? а ти фавро?