Часовникът на Страшния съд вече показва само 100 секунди до Апокалипсиса

11
5687

От този четвъртък Часовникът на Страшния съд (The Doomsday Clock) показва ново време. Условните стрелки на The Doomsday Clock бяха преместени с 20 секунди напред и сега той показва 23:58:20, което означава, че до Полунощ остават само 100 секунди. Полунощ в смисъла на Часовника на страшния съд означава глобална катастрофа за човечеството или Апокалипсиса.

Това е най-близкото до полунощ време за цялата история на The Doomsday Clock.

Първоначално часовникът е показвал заплахата от глобална ядрена война, но от 2007 година насам отразява и технологиите, които влияят на климатичните промени, както и развитието на науката, която може да нанесе необратими щети.

Основните причини за тези 20 секунди са разгорелият се конфликт между САЩ и Иран, проблемите с ядреното разоръжаване на Северна Корея и липсата на позитивни промени по отношение подобряването климатичната картина на Земята. Бушуващият коронавирус не е взет под внимание.

За да бъде The Doomsday Clock върнат назад е необходимо да бъдат направени позитивни промени в геополитиката, да бъдат решени въпросите относно ядрената надпревара и да се направят бързи и решителни стъпки за подобряване климата на планетата. И разбира се, да не се допуска ново влошаване на ситуацията. През 1947 година, по времето на Студената война, часовникът започва от седем минути преди полунощ и впоследствие е пренастройван в зависимост от опасността от ядрена война.

Какъв час да показва часовникът се решава от борда на директорите на „Bulletin of the Atomic Scientists“.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
marsianeca
marsianeca

Или иначе казано ще ви се напукат петите след 100 секудни (някоя и друга година). Аз събирам кинти за да съм един от първите дето ще отиде на Марс и от там ще ви гледм сеира. хахаххха

Пламен
Пламен

Най-вероятно на Марс ще ти се напускат петите преди нас, но това е друга тема. Аз не бих се качил на кораба на най-креативния масов убиец в човешката история. Билета е еднопосочен.

Valkost
Valkost

То въпроса с „еднопосочния билет“ е … многопосочен ! Дали пък тия дето ще отидат до Марс не трябва да се допускат обратно на земята за да не разкажат какво са видели ?! А що се касае до обратния курс (щом уж са се върнали от луната) няма никакъв проблем да бъде предварително изпратено гориво за него ! 🤔

Linux
Linux

значи ще се засечем

как тежко звучи само :)
как тежко звучи само :)

„борд на директорите на „Bulletin of the Atomic Scientists““ А всъщност – шайка безделници с много пари и малко мозък, които се опитват да станат още по-богати и известни, дрънкайки популистки глупости пред медиите.

Атанас
Атанас

От една страна е вярно, че проблеми има, и като едното нищо можем да унищожим Земята. Обаче разни лешояди, дето се опитват да държат всички хора под напрежение и страх, с цел да бъдат лесно манипулирани, са ми много противни…

Тони Стоянов
Тони Стоянов

„Да унищожим земята“ това винаги ми е звучало прекалено самонадеяно все едно мравка да унищожи планина. Цялата история на човечеството е само част от секундата в историята на земята дори да взривим всичкия ядрен арсенал в момента ще достигнем силата на някой вулкан или земетресение. Истината, е че ще унищожим самите нас и повечето представители на животинския свят, но до там. След стотици илиможе би хиляди години живота на тази планета ще се възвърне в пълната си сила ако до тогава не се е случил друг огромен катаклизъм. Така, че нека да не си преписваме големи сили. 🙂

митрал
митрал

Отличен коментар.Браво.

s00
s00

Ами целта е ние и децата ни да живеят нормално. Щом като приемаш за нормално да те унищожат с ядрена бомба, какво мога повече да кажа 😁. То ясно, че хлебарките ще оцелеят.

United Against Communism 🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇬🇧🇨🇦🇦🇺
United Against Communism 🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇬🇧🇨🇦🇦🇺

Като гледам омрзата към толерантността и добротата, както и обичта към съветския комунизъм на мнозина от българоподобните българоиди, както и до какво ниво докараха мръсотията, бетонираха зеленината, отровиха въздуха и изпиха и разпиляха водата, явно може и да е за добре. Без българоподобни хора, светът ще е едно по-добро място. Амин!

favr
favr

типично фашистки коментар… и плашещо тъп…