Чат приложението Signal представи инструмент за размазване на лицата на снимките

0
292

Приложението за чат Signal обяви, че въвежда нов инструмент за размазване на лицето, който ще бъде включен в най-новите версии за софтуера за Android и iOS.

Потребителите, споделящи снимки чрез приложението, ще могат бързо с един бутон да замъглят лицата, като добавят още един слой към поверителността в снимките, макар и да не скриват самоличността напълно. Този нов инструмент е реакция на важните за потребителите сега анонимизиращи инструменти, които участват в протестите и масовите демонстрации срещу полицейското насилие и расизма.

В публикация в блога на компанията, в която се оповестява актуализацията, съоснователят на Signal Moxie Marlinspike свързва актуализацията със световните протести срещу расизма и полицейското насилие, предизвикани след убийството на Джордж Флойд от органите на реда. Тези протести доведоха до много промени в чат приложението Signal като въвеждане на криптиране от край до край, което да направи значително по-трудно прихващането или разкриването на съобщенията.

„Ние също работим върху това да измислим и въведем допълнителни средства, с които да подкрепим всички, които са на улицата в момента. Безпрецедентна обаче е необходимостта от запазване на личната неприкосновеност и скриването на лицата на протестиращите в снимките, които разпращат чрез приложението.“

Когато направите снимка чрез Signal и изберете опцията Blur от лентата с инструментите, приложението автоматично ще открие всички лица, които попадат на изображението и те мигновено ще бъдат размазани. Ако пропусне някое, потребителите могат просто да прокарат пръст върху него и да го скрият отново, както и да замъглят други детайли в снимката. Цялата обработка на изображението се извършва на самото устройство, а не на сървърите на компанията, което означава, че нецензурираните изображения никога няма да напуснат телефона на потребителя и няма шанс те да попаднат в екипа на Signal или органите на реда.

Разбира се, въпреки че замъгляването и скриването на лицата в снимките със сигурност прави снимките по-неприкосновени, това в никакъв случай не е безотказен начин за анонимност в изображенията и пълно скриване на нечия идентичност. Някои методи за замъгляване и пикселизиране с правилните инструменти могат да бъдат премахнати и кадрите върнати до началното си състояние преди пикселизацията – практика, която от години се използва от американските разследващи. Освен за лицето, потребителите трябва да бъдат особено внимателни за всякакви идентифициращи знаци като облекло, татуировки и много други, за които в първия момент можем изобщо да не се досетим и да не пикселизираме.

Освен това, дори един присъстващ на протест да скрива лицето и чертите на останалите участващи, това не означава, че другите участници са готови да направят същото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари