„Чернобил“ получи три награди „Еми“

2
334
Еми

Минисериалът на HBO „Чернобил“ получи три награди по време на поредната церемония за връчване на наградите „Еми“ в областта на телевизията. Филмът, разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижната награда в три категории – за най-добър минисериал, най-добра режисура (Йохан Ренк) и сценарий. Крейг Мазин, на когото бе връчена последната награда, я посвети на жертвите от трагедията в Чернобил.

На протеклата след награждаването пресконференция Крейг Мазин подчерта, че втора серия на „Чернобил“ няма да има.

„Ние разказахме историята случила се на точно определено място в точно определено време. И направихме това дяволски добре. Време е да разкажем за други места и други истории, протекли в друго време“ – цитира сценариста The Holywood Reporter.

За фаворит на церемонията бе счетен също и филмът „Игра на тронове„, който получи награда „Еми“ за най-добрия драматичен сериал. Били Портър спечели „Еми” за най-добър драматичен актьор. Той взе отличието за ролята си в сериала „Поза“. За най-добра актриса в драматичен сериал беше отличена Джоди Комър в „Да убиеш Ийв”.

Да си припомним, че през 2019 година „Игра на тронове“ получи рекорден брой номинации за наградата „Еми“ – немалките 32 броя. По този начин сериалът счупи рекорда, поставен преди 25 години. А тази година „Чернобил“ получи 19 номинации. „Еми“ се присъжда от Академията за телевизионни науки и изкуства за телевизионни предавания, които се излъчват вечерта.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ювиги
ювиги

Заслужават и повече….много ясно показаха колко е пробита мама раша….

Ивайло
Ивайло

И това е айти новина?????!!!!!!!!!!?????