fbpx
0 C
София

Шефът на рекламата в Google с атака към блокаторите на реклама

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Шефът на рекламата в Google Сридхар Рамасвами определи софтуера за блокиране на реклама, като „безчувствен“. Изказването си, Рамасвами направи по време на организираната технологична конференция от Wall Street Journal конференция WSJDLive.

В своята реч, той все пак нападна и причината, поради която хората използват блокаторите на реклама – грозните и натрапчиви рекламни съобщения. Според него, индустрията трябва да направи най-после нещо по въпроса. Макар и да подчертава, че Google се справя отлично на рекламното поле, той споделя, че вижда задаваща се опасност от ад блокърите.

„Софтуерът за блокиране на реклама засяга големите компании. Но многото мнения, които получаваме от различните блогове, от малките вестници, е че те всички страдат, когато някой инсталира блокатор на реклама. За мен това е един много „безчувствен“ инструмент, и това е причина да се притесняваме„, сподели Рамасвами. Хората обикновено инсталират подобен софтуер, когато рекламно съобщение заема целия екран на мобилното устройство или бутонът за изключването на прозореца е скрит, обяснява той, а лошата реклама според думите му внася хаос в цялата индустрия.

„Нужно е да изнамерим един устойчив рекламен стандарт, който ние доброволно ще определим, и и нещата, които са изготвени по този стандарт да не се блокират. Мисля, че това е необходимо да се направи за оцеляването на всички ни“, добавя Рамасвами.

Припомняме ви, че по-рано този месец, шефът на световната стандартизираща организация IAB Скот Кънингам, излезе с призив към рекламната индустрия за внасяне на ред в хаоса на онлайн рекламната индустрия и спазването на единни правила, които да помогнат, както на рекламните агенти, така и на интернет потребителите.  

Рамасвами сподели, че Google вече са влезли в контакт с IAB, с производителите на браузърите и мениджъри от IT индустрията, за да помислят какво може да се направи по въпроса. Междувременно компанията, издаваща най-популярният блокатор на реклама – Adblock Plus – вече са влезли в диалог с онлайн рекламната индустрия за приемане на „допустима“ за блокиране реклама.

След години на борба на рекламната индустрия да бомбардира интернет потребителите с грозни рекламни съобщения, затваряйки си очите за истинските проблеми и безпорядъка на този пазар, вече все по-често се чуват гласове, които призовават за внасяне на ред в тази индустрия. Защо го правят – за благото на нас, посетителите на интернет ресурсите – или за окрупняване на властта на големите дистрибутори на онлайн реклама – това малко ни засяга нас, стига да не ни отблъскват от любимите ни уеб ресурси с нахални прозорци, които пищят, летят, появяват се отново и отново, независимо колко пъти ги скриваме или застрашават сигурността ни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини