Генералният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън заяви, че биткойнът рано или късно ще се срине. Шефът на банката нарече трейдърите на биткойни тъпи и обеща на секундата да уволни всеки служител, занимаващ се с тази дейност. След това изказване курсът на биткойна леко спадна.

Генералният директор на JPMorgan е сигурен, че биткойнът ще се окаже балон, и че в основата си е мошеничество. „Това ще завърши зле“ – заяви един от най-влиятелните лидери на Уолстрийт по време на събитието Barclays Financial Services.

Даймън сравни всеобщата захласа по биткойните с манията по лалетата. През XVII век в Холандия рязка скача търсенето на луковици за лалета, трендът е подхванат от спекулантите, а цената на лалета в крайна сметка рязко се увеличава, след което пазарът се срива. Манията по лалетата се счита за първия финансов балон в историята на Новото време.

Топ-банкерът заяви, че в никакъв случай няма да позволи трейдърите на JPMorgan да се занимават с биткойни: „Веднага ще ги уволня, без дори и да се замислям и то поради две причини. Първо, това противоречи на нашите правила. И второ, защото са просто тъпи. И едно и другото е опасно„.

След това изказване курсът на биткойна падна с 2,7%.

От друга страна, директорът на банката не отрича необходимостта от съществуването на криптовалутата. Даймън е сигурен, че пазар за нея има, но доста ограничен. „Ако живеете във Венецуела, Еквадор или Северна Корея; ако сте убиец, търговец на наркотици или нещо подобно – по добре е да използвате биткойни, отколкото американски долари„.

Последно време пазарът на цифрова валута бе наречен балон от десетки икономически експерти. Но някои преразгледаха възгледите си.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
MorganAuroracoin.isatobtctoh3u Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Да ме уволнява колкото си иска, ама за целта първо да ме назначи в отдела за криптовалути. Много им разтури делаверата Биткойна и всички мастити банкери се надпреварват, кой ще го оплюе повече, че като чуват за пенсионни фондове в BTC им става много зле. Много хорат не искат постоянно обезценяващи се пари и виждат в Биткойна реална алтернатива.

тъй-тъй
тъй-тъй

Не вярвам на биткойна, но в никакъв случай не вярвам и на шефа на JPMorgan /макар и да е прав в случая/ – тези хора обикновно са прави, когато имат изгода. А че биткойн е балон, е ясно отдавна. Всеки виртуален актив е малко или много балон – все пак е виртуален.

toh3u
toh3u

Ако ще се срива, защо е излязал да лае ? Да не го е страх нещо ?

Morgan
Morgan

Ивански, ти ли си?

btc
btc

След това изказване на Джейми Даймън вече е ясно коя ще е следващата фалирала банка.

ato
ato

[+] :
биткойн е унищожител на цялата банова система

[-] :
сега е балон
и лесно се краде(за това мат,ряла трябва да се чипира с хардуерни портфеили)

Auroracoin.is
Auroracoin.is

УНИЩОЖИТЕЛ на централизирани системи :

И на БАНКова система(няма физическа хартия)

и на ДАНЪ(К)чна система(като НЕ можеш да хванеш движението на биткойните как ще ги обложиш ?)

Докато биткойн балона спадне
трябва да се ползват мн. алтернативи за да се трупа опитност :

coinmarketcap.com/all/views/all/

Auroracoin.is
Auroracoin.is

tesla-coin.com

Auroracoin.is
Auroracoin.is

Proof of publication

florincoin.org

Auroracoin.is
Auroracoin.is

btxcoin.com

You need 250’000 BTX to create a Masternode.

When you create one, you get 66.7 % of the whole network’s stake.

This means Masternodes get you a lot of BTX.

In exchange your computer performs a greater role in overall network stability.