Шефът на VW: „Нито един производител на автомобили няма да може да достигне софтуера на Tesla“

9
26249

В разговор, случайно дочут от журналистите, генералният директор на концерна Volkswagen Хърбърт Дис е изразил загриженост от твърде високата пазарна капитализация на компанията Tesla и от лидерската позиция на Илън Мъск на пазара за електромобили. Шефът на VW счита, че главната причина за това е качественият и съвсем иновативен софтуер, който разработва автомобилната компания на Мъск.

„Срещу това програмно осигуряване не може да се изправи нито един автомобилен производител в света – 500-те хиляди вече продадени електромобили на Tesla работят като единна невронна мрежа и с всеки изминал ден отдалечават Tesla от конкуренцията в областта на изкуствения интелект“.

И наистина, подходът на Tesla към разработването на автопилота за своите електромобили е много по-различен в сравнение с другите компании. Tesla обучава своите алгоритми с елементи на изкуствен интелект не само чрез данни, получени по време на симулации или в реални полигони. Целият флот електромобили във всеки един момент с помощта на своите сензори непрекъснато събира данни при своето придвижване, които се използват за обучаването на единен ИИ.

Но Дис не се отчайва, а само промени разбиранията си. Докато през месец януари тази година той обеща, че VW ще догони Tesla, в края на месец март той си постави по-скромна цел – да бъде на второ място.

Tesla подготвя за конкуренцията нови неприятни изненади, които обаче се харесват на потребителите. Компанията патентова нов електрод за акумулаторни батерии с които един електромобил може да измине 1 милион мили (1,6 милиона километра).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари