fbpx
17.8 C
София

Ще има и десктоп версия на браузъра DuckDuckGo

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Мобилният браузър DuckDuckGo е изключително популярен както за Android, така и за iOS, като по броя на изтегляния отстъпва само на Google Chrome. Генералният директор на компанията DuckDuckGo Габриел Вайнберг (Gabriel Weinberg) заяви, че вече се разработва десктоп версия на браузъра и компанията ще си опита силите и на този нов за нея пазар. Засега не се съобщава кога приложението ще е готово, но авторите на този проект споделиха, че това ще бъде много добре информационно защитен браузър за десктоп платформи, който се фокусира предимно върху конфиденциалността.

Генералният директор на DuckDuckGo каза още, че новият десктоп браузър няма да има нужда от допълнителни настройки по отношение на информационната безопасност – той ще идва предварително настроен. Още след стартирането на приложението потребителят ще получи пълноценна защита при търсенето в интернет, при прегледа на различно съдържание, при използване на електронната поща и т.н. DuckDuckGo специално подчертава, че това няма да е още един просто добре защитен браузър, а стандартен уеб браузър за ежедневна употреба, който обаче ще използва свой собствен начин за рендиране вместо готов енджин от рода на Chromium.

Друг нов момента е бутонът Fire, при натискането на който се закриват всички табове и се изтрива историята на посетените страници. Десктоп браузърът DuckDuckGo ще предлага защита от трасиращи програми, блокиране на реклами и според екипа, ще работи значително по-бързо от браузъра на Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини