fbpx
-5.8 C
София

Таланти в сферата на IT технологиите бяха наградени от Huawei

Социално-отговорната програма Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF предоставя възможност и за стаж в технологичната компания

Най-четени

Tехнологичния лидер Huawei отличи 50 български студенти за техните постижения в сектора на информационните технологии. Младите таланти бяха наградени с общ награден фонд от 100 000 евро по програмата Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF, като всеки от тях получи стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, който включва и последен модел таблет Huawei matePad 11. Тяхното официално награждаване се случи на специална церемония с участието на редица видни гости, сред които г-н Валери Борисов, заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“, проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на Технически университет – Габрово, проф. дн Иван Гарванов, заместник-ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор на Университета по национално и световно стопанство, Петър Курумбашев, почетен консул на Малайзия, д-р Мартин Захариев, собственик на Digital Bulgaria.

10 от 50-е наградени студенти заслужено спечелиха своето място като стажанти в Huawei, където ще натрупат ценен опит и ще приложат на практика знанията си. Топ 10-е златни семена (“golden seeds”) ще получат уникалния шанс за професионален старт в Huawei. Aлекс Йончев, Мира Найеф, Александър Палакарчев, Емилиян Синигеров, Валентин Ялъмов, Николай Пашов, Цветелина Стефанова, Севги Мехмедова, Александър Петров и Тони Атанасов са най-добрите десет сред всички над 200 участвали в програмата.

Програмата Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF стартира на 1 октомври 2021 г. и имаше за цел да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии. Студентите трябваше да преминат специално разработено онлайн обучение, състоящо се от общо 4 курса и да се явят на кратък изпит върху материала.

По време на церемонията представители от университети споделиха важността на сътрудничеството между бизнес и образование и изразиха желанието си обмяната на опит между образователните институции и технологичната компания Huawei да продължи, тъй като развитието на младите кадри в IT сектора е от съществено значение за подобряването на бизнес средата в България.

Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF се проведе в партньорство с водещи български университети, сред които Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Технически университет – Габрово, Университет по библиотекознание и информационни технологии, Икономически университет – Варна.

„Изключително сме радостни, че толкова много студенти проявиха интерес към нашата програма. В България несъмнено нивото на IT образованието е много високо и участниците още веднъж ни го доказаха. Щастливи сме, че ние от Huawei можем да допринесем за развитието на бъдещите специалисти в IT сферата. Убедени сме, че ключът за успешното развитие на младите хора е сътрудничество между бизнеса и образованието, затова и за нас е много важно да инвестираме в младите кадри“, коментира Дженсен Ли, генерален мениджър на Huawei Technologies България.

Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която цели да даде шанс на младите таланти да се докоснат до реалния бизнес свят и да им предостави умения, които да ги направят още по-конкуретноспособни в бързоразвиващата се IT сфера.

Повече за програмата ще откриете тук.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини