Японски инвеститори възнамеряват да създадат „лунна икономика“. Те вложиха $90 милиона в стартъп, който ще стартира собствена лунна мисия и ще стане първата в света космическа маркетингова площадка.

Токийският стартъп Ispace възнамерява да стартира своята лунна мисия още през 2019 година и да стане първата в историята на човечеството маркетингова площадка, с помощта на която различните корпорации ще могат да поместват своите логотипи на Луната.

Компанията ще помества различните логотипи върху своите космически апарати и ракети, и ще създава космически рекламни материали. Успешното кацане на Луната ще даде възможност на Ispace да постави на естествения спътник на Земята рекламни пана. Основателите са сигурни, че ще има търсене на качествени рекламни материали, като например логотипи на различните корпорации със Земята на заден фон.

Стартъпът провлече $90 милиона инвестиции от най-големите японски банки, включително Japan Airlines и телевизионната мрежа Tokyo Broadcasting System Holdings. Младата компания получи поддръжката и на държавните структури.

Главният изпълнителен директор на Ispace каза: „Хората се отправят към звездите не за да бъдат бедни. Ето защо е важно да се създаде икономика в космоса„.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Японската компания Ispace ще слага рекламни билбордове на Луната"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка