8minute Solar Energy ще осигури електричество за 20 милиона души

1
790

Известна компания възнамерява да построи в западната част на САЩ слънчеви електроцентрали с обща мощност 16 гигавата. Те ще имат акумулаторни хранилища на енергията, което ще даде възможност за гъвкаво управление и при най-големите пикове на натоварване.

8minute Solar Energy е един от най-големите частни производители в САЩ на слънчеви панели и системи за акумулиране на енергията и сега обяви плановете си за разширение на бизнеса. Компанията разработва проект за строителство на верига слънчеви електроцентрали в Калифорния и в югозападната част на САЩ.

Произведената от тази верига слънчеви централи електрическа енергия ще бъде достатъчна за 20 милиона души.

Уеб порталът Electrek отбеляза, че 8minute Solar Energy е първата компания започнала да продава слънчева енергия на цена еднаква с тази на енергията, получена от изкопаеми горива. А в края на 2019 година тя получи разрешение за строителството на мащабни хранилища на електрическа енергия на север от Лос Анджелис, които ще осигуряват електричество с рекордно ниска цена.

Всички слънчеви електроцентрали на 8minute Solar Energy ще имат еднакви системи за акумулиране на електрическата енергия, които ще дадат възможност за удовлетворяване на търсенето и в пиковите моменти.

Едновременно с това в Европа добивът на електрическа енергия от слънчевите централи чупи рекорд след рекорд. Причината е карантината, заради която въздухът стана много чист, както и прохладното слънчево време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари