Amazon започва да купува за по $10 цифровите образи на дланите на своите клиенти

3
836

Компанията на Джеф Безос Amazon започна сформирането на огромна база данни, в която са включени биометричните данни на нейните клиенти. За един цифров образ на дланта на всеки клиент търговският гигант е готов да плати по $10 във вид на отстъпка при пазаруването. Потребителят трябва само да сканира своята длан в един от магазините на компанията, да прикачи тези данни към своя Amazon акаунт и да се съгласи с условията на компанията.

Миналата година Amazon представи своите нови биометрични скенери на човешките длани Amazon One, които могат да се използват от купувачите за заплащане на стоките в някои магазини на тази компания. Оттогава подобни скенери бяха разположени в магазините на Amazon в редица американски градове, включително Сиатъл, Ню Йорк, Ню Джърси и други.

Във връзка с това Amazon съобщи, че използваният от нея скенер фиксира и най-дребните характеристики на дланите на клиентите, които се използват за създаването на своеобразен цифров подпис, който се записва и съхранява в електронен облак, а след това се използва за потвърждаване личността на клиента. Също така Amazon използва данните от дланите на своите клиенти за подобряване на тази технология.

Amazon добавя, че биометричните данни на нейните клиенти ще се съхраняват в електронния облак на компанията дотогава, докато съответния клиент не реши да ги изтрие. Не се казва дали тези данни ще бъдат използвани за таргетирана реклама и продавани на рекламодателите.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари