Amazon търси специалист по криптовалута и блокчейн

1
171

Нова обява за работа, публикувана от гиганта в електронната търговия Amazon, показва, че изглежда компанията търси да назначи специалист по дигитална валута и блокчейн продукти, който да се присъедини към нейния финансов отдел. Както първоначално беше съобщено от портала Insider, гигантът в електронната търговия търси „опитен продуктов лидер, който да разработи стратегията за цифрови валути и блокчейн на Amazon и пътна карта на компанията в сектора на крипто валутите“.

„Ще имате възможността да използване нашия опит в сферата на Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Currencies и Cryptocurrency, за да развиете стратегически план за възможностите, които компанията има в сферата, да управлявате цялостна визия и продуктова стратегия и да спечелите лидерска позиция и възможности за инвестиции.“

От компанията официално потвърдиха, че текстът на обявата за работа е автентичен. Онлайн магазинът на Amazon.com не приема крипто валута като метод за разплащане, но представител на компанията каза пред портала Insider, че Amazon e „вдъхновена от иновациите, случващите се в крипто пространството и проучва как те могат да изглеждат във вътрешната среда на компанията“.

Облачното подразделение на Amazon, Amazon Web Services (AWS) вече предлага собствена блокчейн услуга. Но главният изпълнителен директор на компанията Анди Джеси още през 2017 г., когато беше ръководител именно на AWS отдела, заяви, че компанията наблюдава пространството, но в същото време „не вижда особено много практически възможности за използване на блокчейн технологии и валути“, както тогава отрази порталът ZDNet. Сега изглежда, че компанията определено е променила позицията и мнението си, ако можем да съдим по индикацията, която дава, чрез тази нова обява за работа.

Apple публикува подобна обява за работа през месец май, когато търсеше мениджър за бизнес развитие в сектора на „алтернативните разплащания“, а сред ключовите изисквания за квалификацията на кандидата беше той да има петгодишен опит „работа в или с алтернативни доставчици на разплащателни системи и услуги, като цифрови портфейли, бързи плащания, криптовалути, BNPL и други“, гласеше обявата за работа тогава.

Изглежда Amazon е на път да се присъедини в списъка с компании, които започват да мислят за криптовалутите сериозно и търсят възможности и решения за развитие в сектора. Припомняме, че по-рано тази година Tesla дори започна да предлага възможност за закупуване на собствените ѝ автомобили с криптовалута, но много скоро се отказа от тази възможност, като намали значително и инвестициите си в биткойн – действие, в което някои анализатори и експерти съзряха по-скоро машинация, с цел разтърсване на курса на биткойна от страна на главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари