11.9 C
София

Amazon крие книгите на издателство Hachette

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Най-големият онлайн-магазин в Интернет Amazon увеличи натиска върху книжното издателство Hachette с цел да получи по-голям процент от продажбите на електронни книги. Методите, използвани от Amazon са доста съмнителни.

Amazon от няколко месеца чрез най-разнообразни методи започна да пречи на продажбата на хартиени книги от Hachette: отменят се персоналните отстъпки на купувачите, предлагат се електронни книги с по-висок рейтинг, забавя се изпращането на книгите с няколко седмици и други подобни мръсни трикове.

Сега вече конфликтът започна да се изостря: от края на миналата седмица много от книгите на Hachette въобще не могат да бъдат поръчани, като например новата книга на Джоан Роулинг. Тези книги могат да бъдат закупени само като електронен или аудио вариант.

На практика, авторите са станали заложници, понеже техният единствен доход е процент от продадените книги. Така например, един от пострадалите автори е много популярният в САЩ писател Джеймс Патерсън. Неговите романи трябваше да излязат през лятото и есента на тази година, но не могат да бъдат поръчани предварително. На своята страница в Facebook той пише, че „книжарниците, библиотеките, писателите и самите книги са в епицентъра на икономическа война“.

Hachette е четвъртото по големина американско издателство и останалите с опасение наблюдават развитието на нещата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини