Тази седмица Amazon реши да разочарова мнозина потребители на Drive, като обяви краят на неограниченото пространство за съхранение на файлове.

Стартирала преди две години, компанията предлагаше услугата за едва $60 на година (или по пет долара на месец) и както коментира The Verge, офертата беше отговор на агресивната политика на конкуренти от ранга на Microsoft и Dropbox. Очаквано, обаче, офертата се оказа временна, просто начин за привличане на повече потребители, коментира изданието (Microsoft предприе сходна стъпка с потребителите на Office 365).

Amazon променя предложенията си, като започва да предлага за същата цена едва 1TB място или 100GB за сумата от 11.99 долара на година. Всеки тербайт над първия се таксува по $60, като лимитът е 30TB. Ако наскоро сте си поръчали Unlimited Drive пространство, бъдете спокойни, ще разполагате с него до края на срока, за който сте платили. Ако не желаете да ползвате услугите на компанията по новите планове, разполагате със 180 дена, за да свалите вашите данни и да ги преместите другаде. Ако до този период не сте го направили, Amazon ще започне да трие данните ви (по ред на качването им с най-новите масиви първи), докато съхраняваната на сървърите им информация не бъде ограничена до споменатия вече размер.

Неограниченият план остава валиден за снимки, но единствено за клиенти на Amazon Prime, и то при положение, че става дума за изображения в .jpeg формат. Тези в RAW формат ше бъдат също съхранявани, но само от избрани производители на камери.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари