Amazon работи по ваксина срещу грип и настинка

1
412

Amazon затърси бизнеса с книги, хранителни стоки, онлайн търговията и дори корабоплаването. Сега изглежда гигантът в електронната търговия, който направи основателя си един от най-богатите мъже в света, насочва вниманието си към вирусните инфекции. Технологичната компания е поставила задача на екип от специалисти да проучат и разработят лек за обикновените настинка и грип, стана ясно от доклад на CNBC.

В рамките на усилието, наречено още „Проектът Gesundheit“, трима души запознати с работата, казват пред CNBC, че Amazon специално търси да разработи ваксина, която да отблъсне инфекциозните заболявания през зимния сезон. Малкият екип от изследователи е сформиран като част от по-широката група Grand Challenge в Amazon, казва CNBC.

Създаването на ваксина срещу обикновената настинка е особено трудно, тъй като има толкова много щамове и вирусите могат да мутират с течение на времето, за да развият резистентност (да не се повлияват) от ваксините и лекарствата. Дори и при грип, годишната ваксина защитава само срещу щамовете, които учените прогнозират, че ще бъдат особено разпространени през дадения грипен период.

Grand Challenge се ръководи от Бабак Парвиз, който по-рано ръководеше отделът на компанията майка на търсачката Google, Alphabet, по развойна и изследователска дейност. Amazon се фокусира върху медицинската индустрия като следващата област за растеж. Компанията закупи голямата онлайн аптека PillPack и обяви плановете си за създаване на софтуер, който ще обработва медицински досиета и анамнези на пациенти, с което ще улеснява личните лекари. Ако работата по нова универсална ваксина на Amazon се окаже успешна, то това би било монументално събитие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари