Amazon скоро ще направи даването на отзиви по-лесно

0
147
Търговският гигант се нуждае от повече ревюта.

Ако сте пазарували от Amazon, но никога не сте отделяли време да оставите оценки за стоките, които сте закупили, то Amazon има идея, с която да ви улесни – вече ще могат да се дават рейтинг със звезди само с едно докосване на смартфона.

В момента системата за бързи отзиви се тества с избрана група потребители, отчитат от порталът TechCrunch, като в по-следващ етап технологията ще бъде внедрена за широката аудитория, и всички потребители на Amazon, ще могат да се възползват от нея.

Системата за отзиви помага на всички – на потребителите, да направят възможно най-удачния избор, на търговците, като добрата оценка е признание за високо качество и професионализъм, и на самата Amazon. За това не е изненадващо, че търговският гигант търси начини да насърчи потребителите да оставят повече отзиви за стоките, които купуват.

С новото решение, ще може да давате оценка в звезди, без да се налага да попълвате допълнителни текстови полета, като заглавие на ревюто или писмен отзив, както се прави в момента не само от Amazon, но от почти всички търговски онлайн платформи.

Битката за ревюта

Освен в мобилното приложение, новата система за даване на отзиви в звезди, ще бъде налична и в настолната версия на уеб сайта.

Разбира се, системата за даване на подробен отзив със заглавие и текстово описание, ще бъде запазена да потребителите, които искат да дадат детайлно и обективно мнение, или да прикачат снимки към ревюто си.

Amazon се надява с този ход на стимулира потребителите да дават повече оценки на стоките, като по този начин да даде детайлна и обективна представа на клиентите за стоката, която обмислят да купят.

Говорител на Amazon заяви пред TechCrunch:

„В момента тестваме функция, която позволява на клиентите да оставят обратна връзка по-бързо и лесно от всякога, като същевременно помагаме на търговците да получат автентични и обективни оценки от клиентите си, за продуктите им.“

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за