AMD разработи стандарта Open Stereo 3D

3
19

В качеството на алтернативна технология на NVIDIA 3D Vision, компанията AMD разработи собствено решение, което е с названието Open Stereo 3D Initiative. На конференцията Game Developers Conference в Сан-Франциско, представители на компанията споделиха допълнителна информация за новия проект.

На конференцията беше отбелязано, че Open Stereo 3D Initiative включва в себе си технологията ATI Eyefinity, специално за 3D-дисплеи и позволява честота на обновяване на екрана до 120 Hz. Новото решение притежава поддръжка на DirectX 9, 10 и 11, OpenGL и възпроизвеждане на Blu-ray. Беше съобщено, че компанията AMD е в активно сътрудничество с DDD и iZ3D с цел създаване на крос-платформена игра, притежаваща поддръжка на Open Stereo 3D Initiative. В допълнение, ArcSoft и CyberLink ще добавят поддръжка на новата разработка на AMD в своите продукти, с цел поддръжка на Blu-ray 3D, в компютрите с операционните системи от семейството на Windows.

От AMD заявиха, че тясното сътрудничество с много партньори дава възможност за разработката на множество 3D-решения, което ще позволи ускоряването на адаптацията на Open Stereo 3D Initiative и намаляване на разходите за закупуване на необходимото оборудване. В допълнение, беше съобщено за създаването на един стандарт, който ще позволи да се повиши нивото на съвместимост със съществуващите хардуерни решения.

Информация за срока на окончателния релийз на Open Stereo 3D Initiative, все още не се съобщава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари