Android OS ще извършва непрекъснат мониторинг на приложенията за присъствието на malware

6
70

Google съобщи, че въвежда нови мерки за сигурност в Android OS. Освен че всички приложения в Google Play Store се проверяват за наличие на вреден код, а в операционната система е възможно да се избере опция за проверка на приложенията, инсталирани в мобилното устройство на потребителя, заразяване е възможно.

Сега стана ясно, че тези методи са недостатъчни и Интернет-гигантът реши да добави нова мярка за сигурност: мониторинг на инсталираните в мобилното устройство приложения с цел, да се разкрие наличието на malware.

Сега, една от опциите на мобилната операционна система позволява включването на постоянен мониторинг на инсталираните приложения. Ако бъде намерен вреден код, на екрана се изписва специално съобщение. Новата опция се нарича Verify Apps и е включена в версиите на ОС Android 2.3 и по-висока.

Разбира се, с някои заплахи нито една антивирусна програма не може да се справи. Така например, неотдавна се появи „антивирусно приложение“, което струва 3,99 американски долара, но абсолютно нищо не върши – нищо вредно, нищо полезно, нищо, освен може би психологическо успокоение, че антивирусна програма има.

Не се съобщава с колко ще се увеличи консумацията на електрическа енергия от този мониторинг.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари