Apple и Prepear се разбраха за логотипа във вид на круша

3
578

Apple се съгласи на компромис по съдебното дело относно кулинарното приложение Prepear, в което се използва логотип във вид на круша. Корпорацията от Купертино се съгласи да се използва символа на този плод, но поиска в него да бъдат направени незначителни промени.

Конфликтът между двете страни се разгоря през месец август миналата година. Apple заяви, че този логотип има твърде голямо сходство с нейната символика и бе категорично против регистрацията на подобна търговска марка. Адвокатите на компанията Super Healthy Kids, която създаде това приложение, отбелязаха, че по този начин Apple е против десетки подобни заявки за други логотипи от подобен тип. Малко по-късно основателят на тази компания Ръс Монсън (Russ Monson) публикува петиция в Change.org с име „Спасете крушата от Apple“ (Save the Pear from Apple). Петицията бе подписана от почти 270 хиляди души.

И двете компании изразиха желание да решат проблема. Към днешен ден те се разбраха, че Prepear може да използва крушата като символ в своите продукти, но Apple поиска да бъде променена едната страна на листото в логотипа. Това ще бъде направено възможно най-скоро.

Prepear е приложение за писане и систематизиране на кулинарни рецепти. То е разработено от малката компания Super Healthy Kids, в която работят само пет души. Приложението е безплатно както за iOS, така и за Android.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари