Apple не покани журналистите на Bloomberg на предстоящата презентация

3
1090

Apple не покани журналистите на Bloomberg на ежегодната есенна презентация на нови устройства, обявена за утре, 30 октомври, в Бруклин.

Досега изданието винаги е посещавало всички мероприятия на технологични гигант от Купертино и вземаше многочислени ексклузивни интервюта. Но сега журналистите, специалистите и анализаторите на Bloomberg ще трябва да гледат събитието в интернет.

Засега не се знае, докога Apple ще игнорира изданието. Корпорацията отказва да коментира.

Журналистите са уверени, че това решение е свързано със скандала, възникнал при разследването на Bloomberg на аферата за миниатюрни чипове шпиони, поставени в сървърите на Apple и Amazon.

Предполага се, че чиповете са поставени по време на производството, а не по време на транспортирането на мрежовото оборудване. Според тази информация, вносът на компрометираната техника се е осъществявал от компанията Super Micro, специализирана в областта на сървърния хардуер. Именно тя е използвала въпросните китайски дънни платки. Изглежда че отговорността ще се търси от Super Micro.

Amazon, Apple и Super Micro категорично отрекоха информацията на Bloomberg Businessweek. Apple директно заяви, че никакви чипове не са открити. Bloomberg от своя страна подчерта, че материалът е подготвян в продължение на една година и се базира на над 100 интервюта.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари