Apple обяви своя план за отваряне на магазините

1
82

Ръководителят на търговията на дребно на Apple Deide O’Brien публикува писмо на уебсайта на компанията, в което подробно описва как планира безопасно да рестартирате операциите в своите магазини за търговия на дребно. Apple затвори всички свои магазини извън Голям Китай през март, когато COVID-19 се разпространи по целия свят, всички магазини в Голям Китай отново отвориха същия месец, докато Apple все още е в процес да предприемане на внимателни стъпки за отваряне на магазините на дребно в останалите региони по света.

„Нашият ангажимент е да вървим напред с повторното отваряне на магазините само след като сме уверени, че можем безопасно да се върнем към обслужването на клиентите в нашите магазини. Разглеждаме всякаква налична информация – включително броя и развитието на местните случаи на заболели от коронавирус, близки и дългосрочни тенденции и насоки от национални и местни здравни служители. Това не са решения, за които бързаме – а отварянето на магазините по никакъв начин не означава, че няма да предприемем превантивна стъпка да ги затворим отново, дори да бъдат отворени, ако местните условия го налагат.“

Повече от 80 процента от всички 510 магазина на Apple остават затворени, но компанията планира да отвори още 25 магазина в САЩ, 12 в Канада и 10 в Италия през следващата седмица, съобщават от технологичния портал 9to5Mac. Степента на отваряне на магазините ще варира в зависимост от региона, както и темпото, с което ще се отварят, казва О’Брайън. Всички магазини ще позволят на клиентите да правят резервации към партньорите им Genius Bar, услуга, която магазините на Apple предлагат от години, да взимат на място артикули, които са поръчали онлайн, но някои от тях ще въведат специални бариери за предаване на артикулите, без да се налага клиентите да влизат физически в самия магазин.

За магазините, които предстои да отворят вратите си, О’Брайън казва, че ще се извършват проверки на телесната температура и ще се изисква всички служители и клиенти да носят маски за лице или предпазни шлемове. Apple ще предоставя маски на клиентите, които нямат свои собствени и ще прилага правилата за социално дистанциране с ограничен брой хора в магазина наведнъж. „Във всеки магазин ще въведем мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.“

Apple отвори вратите на няколко американски магазина миналата седмица в Айдахо, Южна Каролина, Алабама и Аляска. CNBC съобщава, че тази седмица повторно ще бъдат отворени магазините във Флорида, Хаваите, Оклахома и Колорадо, като някои места в Калифорния и Вашингтон предлагат обслужване извън магазина. Подробностите за повторните отваряния на магазините ще се актуализират в следващите дни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари