Apple оглежда България за регионален център

4
1

Американската компютърна компания „Apple Computer Inc.“ се готви да изгради в България информационен център за обслужване на клиентите си. Това съобщи радио „Дойче веле“, позовавайки се на анализи в американския печат. Поводът за многобройните съобщения за плановете на „Apple“ е новината отпреди няколко дни, че компанията е решила да прекрати плановете си за изграждане на такъв център в индийския град Бангалор. Първоначално намеренията са били в него да работят 3000 човека, но назначавайки едва 30 души, компанията внезапно решава да прекрати проекта. Говорителят на „Apple“ Стив Доулинг твърди, че корпорацията е преоценила плановете си и е взела решение да изгради планирания център в друга държава. От българския офис на „Apple“ не пожелаха да коментират намеренията поради отсъствието от страната на шефа на представителството Николай Савов.

Бизнес изданията в САЩ твърдят, че най-вероятно „Apple“ ще изнесат тази дейност в Централна или Източна Европа, по-точно в Чехия, България или Турция. Анализатори на „American Technology Research“ прогнозират, че „Apple“ най-вероятно ще се насочи към България, където ще изгради център за обслужване на клиентите си на Балканите. Причините са ниските цени и големият брой англо-говорящи в страната с висше компютърно образование. Обособяването на такива центрове е разпространена практика сред компютърните фирми от около 2 години насам. Съвременните комуникации позволяват независимо в коя точка на света се намира клиентът, той да потърси квалифицирана помощ по телефона на цената на национален разговор, а операторът може да му окаже първа помощ от разстояние и да го насочи към най-близкия сервиз.

Източник: в-к ‘Сега'

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
MowerMelmak ®bluespriteRondji Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mower
Mower

Браво идва Apple само ако знаят къде ще дойдат. :ph34r:

Melmak ®
Melmak ®

Едва ли може да е по-зле от USA.А и самите Епъл не са нещо особено.Бизнеса е като лавина – преобърни няколко камъка и всичко се свлича.Въпреки това не бих се радвал толкова – има прекалено много „ако“ и хипотези ,отколкото факти в новината.

bluesprite
bluesprite

.

Rondji
Rondji

Te дори нямат БГ меню в идиотските си устройства, едва ли дори знаят къде на картата е България!