Apple оглежда България за регионален център

4
10

Американската компютърна компания “Apple Computer Inc.” се готви да изгради в България информационен център за обслужване на клиентите си. Това съобщи радио “Дойче веле”, позовавайки се на анализи в американския печат. Поводът за многобройните съобщения за плановете на “Apple” е новината отпреди няколко дни, че компанията е решила да прекрати плановете си за изграждане на такъв център в индийския град Бангалор. Първоначално намеренията са били в него да работят 3000 човека, но назначавайки едва 30 души, компанията внезапно решава да прекрати проекта. Говорителят на “Apple” Стив Доулинг твърди, че корпорацията е преоценила плановете си и е взела решение да изгради планирания център в друга държава. От българския офис на “Apple” не пожелаха да коментират намеренията поради отсъствието от страната на шефа на представителството Николай Савов.

Бизнес изданията в САЩ твърдят, че най-вероятно “Apple” ще изнесат тази дейност в Централна или Източна Европа, по-точно в Чехия, България или Турция. Анализатори на “American Technology Research” прогнозират, че “Apple” най-вероятно ще се насочи към България, където ще изгради център за обслужване на клиентите си на Балканите. Причините са ниските цени и големият брой англо-говорящи в страната с висше компютърно образование. Обособяването на такива центрове е разпространена практика сред компютърните фирми от около 2 години насам. Съвременните комуникации позволяват независимо в коя точка на света се намира клиентът, той да потърси квалифицирана помощ по телефона на цената на национален разговор, а операторът може да му окаже първа помощ от разстояние и да го насочи към най-близкия сервиз.

Източник: в-к ‘Сега'

СПОДЕЛИ
Предишна новинаAnti Tracks 6.5.5
Следваща новинаµTorrent 1.5.1 Build 463 Beta

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Apple оглежда България за регионален център"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz