11.8 C
София

Apple преговаря за придобиване на Hulu

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Apple Inc. е в преговори за потенциално предложение за придобиване на компанията, предоставяща видео услуги Hulu, съобщава Асошиейтед Прес, позовавайки се на „човек, близък до ситуацията” (“person close to the situation”).

Човекът е пожелал да запази анонимността си поради това , че не е упълномощен да говори по темата.

Придобиване на Hulu би могло да укрепи магазина iTunes на Apple, който предоставя възможност на потребителите не само да закупуват дигитална музика, а и да наемат или закупуват филми онлайн, както и ще подпомогне Apple в конкуренцията с Netflix Inc. Hulu предлага абонаментна усуга за видеопоток, както и генерира приходи от реклама.

Безплатният достъп до телевизионни предавания, излъчвани в най-гледаното време (prime time), предоставян от Hulu, е срещу гледане на реклами. Платената услуга предоставя по-обширен достъп до съдържание и цената й е осем щатски долара месечно.

Hulu е притежаван съвместно от развлекателните компании NBC Universal (част от Comcast Corp), News Corp, Walt Disney и финансовата компания Providence Equity Partners. Предварителни преговори за продажбата на Hulu вече са в ход. Сред кандидат купувачите са Google Inc, Microsoft Corp. и Yahoo.

Hulu очаква броят на абонатите, ползващи платените му услуги, да достигне 1 млн. до края на лятото – по-рано отколкото бе прогнозирано преди, бе съобщено от изпълнителния директор Jason Kilar в корпоративния блог. Предишната прогноза бе тази цифра да бъде достигната до края на годината.

През второто тримесечие на настоящата година Hulu заема най-голям дял в приходите от онлайн видео реклама в САЩ.

Най-големият конкурент на Hulu е Netflix Inc, който има повече от двадесет милиона платени абонати в САЩ. Във вторник Netflix обяви, че навлиза в пазара на Латинска Америка и Карибите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини