fbpx
7.3 C
София

Apple, Google и Mozilla се обединяват, за да създадат браузър бенчмарк от ново поколение

Хубаво е да се види, че всички работят заедно, за да направят мрежата едно по-добро място за всички

Най-четени

Apple, Google и Mozilla, създателите на Safari, Chrome и Firefox, се обединяват, за да създадат бенчмарк за браузъри от следващо поколение, наречен Speedometer 3, според туитове на трите компании. Това означава, че основните играчи в областта на уеб браузърите и енджините за визуализация ще имат думата в бенчмарк, който има за цел да провери как техните приложения се справят с най-новите технологии, които уебсайтовете могат да използват.

В тема в Twitter Mozilla заявява, че бенчмаркът, създаден от няколко уеб компании, ще помогне да се осигури „споделено разбиране за това, което има значение“. Компанията казва, че това е важно, когато се опитвате да координирате работата на уеб разработчиците, органите по стандартизация, групите, които създават двигателите, интерпретиращи кода въз основа на тези стандарти, и компаниите, които създават браузъри, базирани на тези двигатели. Акаунтът на Apple в Twitter за WebKit излага това, като казва, че:

„съвместната работа ще ни помогне да подобрим допълнително еталона и да подобрим производителността на браузъра за нашите потребители“.

Неизбежно този сравнителен тест ще бъде използван за сравнение на WebKit на Safari с Blink на Chrome или на двигателя V8 на Google със SpiderMonkey на Mozilla, което може да бъде неприятно за компаниите в зависимост от резултатите. Както обаче Google посочва в своята тема в Twitter, компаниите са създали правила, които би трябвало да попречат на някоя от тях да се опита да наклони резултатите в своя полза. Нетривиалните промени ще изискват одобрението на „поне два от участващите проекти за браузъри“ и няма да могат да бъдат реализирани, ако има сериозни възражения от страна на останалите, а големите промени изискват консенсус от всички участващи, според правилата за управление.

Понастоящем Speedometer 3 е в много ранна фаза – на страницата му в GitHub се казва, че той е в „активна разработка и е нестабилен“ и се препоръчва вместо него да се използва Speedometer 2.1. (Тази версия е създадена основно от екипа на WebKit на Apple.) Apple не даде график за пускането на Speedometer 3, но можете да следите развитието му в Github. Според Google компаниите се стремят да гарантират, че новата версия е „актуализирана, за да включва представителни съвременни натоварвания, като например JavaScript frameworks“, и в рамките на следващите няколко месеца ще има повече информация за това как точно изглежда това.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини