Apple Pay в България през Revolut

19
2041

Водещият британски финтек Revolut обяви тази сутрин, че стартира поддръжката на Apple Pay за своите потребители в България, както и в още 11 страни:  Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. С това клиентите на Revolut от 28 пазара вече могат да правят бързи и удобни покупки в магазини, приложения и уебсайтове, използвайки Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac.

Реално услугата вече дойде в България, след като преди месец друг британски финтех – Моnеѕе, обяви, че ще започне да я предлага oфициaлнo в нoви 13 държави, cpeд които е и нaшaтa. Сега обаче разпространението става много по-масово, тъй като Revolut е вече доста популярен у нас.

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат извършвани безконтактно чрез iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което елиминира необходимостта от търсене на портфейл.

Потребителите могат да добавят своята Revolut карта към Apple Pay чрез мобилното приложение Revolut или чрез апликацията Wallet. Също така, клиентите без физическа карта могат да добавят виртуална такава към Apple Wallet само с няколко докосвания от приложението Revolut и да започнат да извършват плащания незабавно, без да се налага да чакат физическата карта да пристигне. Това дава възможност на нови клиенти да се регистрират и да се възползват от Apple Pay в рамките на минути.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато се използва дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, уникален номер на акаунта се създава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка трансакция се осъществява с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

„Revolut се стреми да даде на клиенти си удобен инструмент за управление на всеки аспект от техния финансов живот, а възможността за бързи и сигурни разплащания е ключов момент от постигането на тази цел. Потребителите ни от цяла Европа от дълго време искат Apple Pay, така че се вълнуваме да предоставим услугата в България, както и в останалите страни. Това е много положителна стъпка напред, за да може още повече наши клиенти да използват парите си по начина, по който те искат“, каза Артур Джоханет, ръководител “Картови разплащания” в Revolut.

Използвайки своите iPhone и Apple Watch, клиентите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг машини и редица други места. Когато пазаруват с Apple Pay в приложения или в мрежата чрез Safari, не е необходимо ръчно да попълват дълги формуляри за сметки или да многократно въвеждат информация за доставка и фактуриране. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява само с един поглед или докосване съответно с Face ID или Touch ID, или, разбира се, парола на даденото устройство.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
13 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

Внимавайте МНОГО с тези фалшиви БАНКИ. Това са точно БАНКИ, издаващи карти!!

Много от тях НЕ СА регулирани нито от Европейската, нито от никоя друга финансови комисии!!
Гаранция по депозитите – Франция….

Ебачев
Ебачев

За пример, до колкото знам iCard са регулирани от Европейската финансова комисия.
Ако искате наистина надеждни платежни решения, търсете такива които са регулирани от няколко комисии едновременно, примерно EU и Естонската финансова комисия.

пипи
пипи

А защо естонската?

Ебачев
Ебачев

то си пише „примерно“
Дал съм пример просто.

pecata
pecata

Основната причина да ползвам revolut са виртуалните карти.
Колко хора мислиш, че държат повече от 1000 лева в тези карти.
Зареждането им става за секунди и не е необходимо да държиш голяма сума в тях.

Ебачев
Ебачев

Интересувам се точно от виртуални карти, Пеца!
Дай ми информация колко струва този револют: месечна такса, такса да си заредя сметката, такса да платя с тази виртуална карта нещо в Алиекспрес!
Това ме интересува! Благодаря предварително!

Ебачев
Ебачев

Сега проверих, оказа се че имат само приложение за телефона, което освен че иска достъп до контакти, камера и микрофона на телефона, има цял куп Пермишъни дето не ми харесаха.

Ще пропусна.

pecata
pecata

Таксата за една физическа + една виртуална карта е 0 лева. Таксите за зареждане и пазаруване са 0лв. Ако искаш карта с повече екстри( застраховки лихви и т.н.) има някаква месечна такаса, но за мен лично те нямат смисъл. Ако искаш повече от една виртуална карта или такава, която автоматично след всяка покупка да си генерира нов номер също ти трябва по-висок пакет. Приложението иска достъп до камерата за да може да си заснемеш шофьорската книжка и да си направиш селфи. Този досъп е само еднократен и след това се прекратява. Достъпа до контактите е по твой избор и има… Виж още »

aaa
aaa

„Apple Pay в България през Revolut“ – > Няма глагол. Та… какво Apple pay в България?!

Европа без чаршафи
Европа без чаршафи

„Под игото“ – няма глагол

Кой казва, че в едно заглавие трябва да има глагол? Защо не отвориш един вестник от 100 години насам и не видиш, че повечето заглавия са без глаголи?

КОЙ казва, че заглавието трябва да има глаголи, КОЙ?

aaa
aaa

Учете само български език, а не чужд, затова не знаете собствения си РОДЕН език!

Dave
Dave

aaa – няма главна буква. Тоест ти не си човек а бот. Подминаваме.

Димо
Димо

А google pay кога ще ни почете с присъствието си ?

Nik
Nik

Вече е факт , добавих си картата в Gpay .. приема се за безконтатни (NFC) плащания за разлика от Бг картите .

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

това че било по-бързо от колкото безконтактно плащане с карта е напълно невярно, еднакво бързо е, разликата е че примерно повечето хора държат в ръката си тела а портфейла в джоба и отнема време да го извадиш което прави раплащането по-бързо ако е с телефон…. гледам някой коментиращи че било като банки дето издавали карти.. не е така, личната ти дебитна или кредитна карта е зад това, просто си я добавящ в апликацията…

pecata
pecata

Другото предимство е липсата на ПИН , независимо каква е сумата. При безконтактните карти за суми над 50 лева ти иска ПИН.

caball
caball

А какво е “ брутански финтех“ ? Простете ме мен, невежата.

Grill Bears
Grill Bears

„брутален финтех“ ?

Павел
Павел

А чрез WIREX дали ще стане работата 🙂