Aston Martin представи свръхмощен ДВГ с рекордни характеристики

2
2150

Докато автомобилната промишленост колективно се електрифицира, Aston Martin плува срещу течението. Компанията представи нов двигател с вътрешно горене, който е част от хибридната задвижваща система на хиперкара Valkyrie. Новият двигател е наистина мощен.

12-цилиндровото чудовище с обем 6,5 литра достига 11000 оборота в минута. На пръв поглед, тези цифри нямат нищо общо с опазването на околната среда, но Aston Martin твърди, че използваната аспирация съответства на всички съвременни екологични стандарти.

Двигателят е специално предназначен за създаването на хиперкар. Двигателите от този тип са с мощност над 1000 конски сили и се поставят в непосилно скъпите автомобили. Например в Bugatti Chiron с цена $2,5 милиона или McLaren P1 за $1,3 милиона.

Най-новият V12 на Aston Martin ще бъде сърцето на хибридния автомобил, хиперкарът Valkyrie. Засега няма информация за електрическото задвижване на автомобила. Двигателят е разработен от специалистите на Cosworth Engineering, считани за легенди в света на „Формула-1“.

Ars Technica съобщи, че при 10 000 оборота в минута мощността на двигателя е 1000 конски сили. Въртящият момент е 740 Nm, което изглежда твърде скромно, но при стартирането ще се използват електрически двигатели.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
анонименOZZY Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

Двигателят е на Cosworth Engineering,както на путинувата лимузина е Порше.

анонимен
анонимен

Яко, ама само като си представя електрическия двигател с такава мощност колко е голям и ме хваща смях….