AXE праща 22 мъже в космоса

2
45

Популярната марка за мъжка козметика AXE излезе с интересно предложение към потребителите на продуктите си. Компанията ще прати на екскурзия в космоса 22 души, като същевременно ще се погрижи те да са чисти и добре ароматизирани, докато са извън Земята, съобщи Space.com.

Който иска да участва трябва да се запише в новостартиралата инициатива AXE Apollo Space Academy. Победителите ще получат шанс да се повозят на космическия самолет Lynx, който се разработва от американската компания XCOR Aerospace. Оператор на полетите пък ще бъде фирмата за космически туризъм Space Expedition Curacao.

В кампанията участва и Бъз Олдрин – вторият човек, стъпил на Луната. Според него всеки трябва да получи шанс за пътуване в космоса и ограниченията на нашата планета трябва да бъдат окончателно преодолени. Олдрин беше част от мисията „Аполо 11”, която кацна на Луната през далечната 1969 година.

„Въодушевен съм от възможността, която сега дава AXE на младите хора. Те трябва да изпитат това, което усетих и аз в космоса.”, е добавил астронавтът.

В конкурса могат да участват хора от 60 държави. За съжаление България не е сред тях. Набирането на кандидати става през сайта AXEApollo.com до 3 февруари. Участниците трябва да напишат защо искат да летят в космоса, а след това други потребители ще могат да гласуват за тях.

Космическият самолет Lynx е двуместен и подходящ за многократна употреба. Той побира по един пилот и пасажер, и може да се издигне на 100 километра височина.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари