BlackBerry ще разпознава емоционалното ни състояние и ще го предава в съобщенията ни

0
27

Повечето телефони имат функция за авто-довършване на думи и фрази, които освен време за набирането на текста, може да ви спести евентуална грешка, ако да речем сте в приповдигнато емоционално състояние. А какво ще кажете, ако телефонът ви може да предаде това ваше емоционално състояние (независимо дали е свързана с положителни или отрицателни емоции)?

От изпитващата сериозни затруднения с бизнеса си канадска компания RIM (Research in Motion) са поискали да патентоват точно такава система за съобщения, която може да определи емоционалният контекст на съобщението по начин, който надхвърля познатото ни усмихнато човече, съставено от двуеточие и дясна скоба, :).

Но, за да стане факт подобно (емоционално-обусловено) съобщение, BlackBerry, най-известния продукт на RIM, ще използва акселерометър, камера на предния панел на телефона, сензори за натиск и дори кожно-рефлекторни сензори, и всичко това, за да може телефонът да улови емоционалното състояние на човек.

Емоционалният контекст на съобщението може да бъде определен в момента на писане на съобщението, или след това. След като определи емоционалната му насоченост, софтуерът ще промени начина на представяне на текста.

Да речем приятел ви пише съобщение да се видите, но сте ужасно зает в офиса, бързате и имате да свършите някаква задача бързо. Повече от ясно е, че ако в този момент пишете съобщението, вие ще бързате и, да речем, може да сбъркате. Или пък сте, може би изнервен от това, че не може да видите приятеля си, заради многото работа.


Изображение: „Популярна наука“
Взимайки предвид забързаните движения на пръстите ви по клавиатурата, изражението на лицето ви, хванато от камерата и да речем, треперещите ви ръце, които държат телефона, устройството може да разбере, че сте превъзбуден.

Една фраза, като „В офиса е лудница“, например, може да бъде предадена посредством големи, наклонени букви с червен шрифт.

Повече за това на:

%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.html&r=17&p=1&f=G&l=50&d=PG01&S1=%2820120719.PD.%20AND%20%28%22Research%20In%20Motion%22.AS.%29%29&OS=PD/20120719%20AND%20AN/%22Research%20In%20Motion%22&RS=%28PD/20120719%20AND%20AN/%22Research%20In%20Motion%22%29

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари