Blender общността представи свободния анимационен филм Spring

0
856

Проектът Blender представи своя нов късометражен анимационен филм Spring. Проектът е създаден единствено с отворени софтуерни инструменти за моделиране, анимация, рендиране, композиране, трасиране на движения и редактиране на видеото. Spring на практика е тестова база за подобряване на новите възможности и технологии за създаване на визуални ефекти, реализирани в Blеnder 2.8. Това е дванадесетият анимационен проект на Blender общността.

Филмът и всички части на този проект, включително 3D макетите, текстурите, звуковите ефекти и музикалните композиции се разпространяват под свободния лиценз Creative Commons Attribution. Този лиценз позволява копирането, разпространяването и създаването на собствени версии, които могат да се използват за комерсиални цели. Задължително е указването на автора и източника.

Филмът е фентъзи и показва сблъсъка на малка овчарка и нейното куче с древни планински духове. Диалози няма, а сюжетът се разкрива невербално. Сценарист и режисьор на картината е Анди Горалчик (Andy Goralczyk), който е измислил показаната във филма история, написана под впечатленията от неговото детство, преминало в планините на Германия. Продължителността на анимационния филм е около 8 минути, като той е предназначен за деца на възраст 6 години. Осен наситените музикални ефекти филмът има и обемен 5.1 звук.

Предишните свободни филми на Blender общността:


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари