Bloomberg: следващата година Tesla ще намали цените на китайските Model 3 с минимум 20%

1
3052

Поточната линия в новата Tesla Gigafactory 3 в Шанхай, където се сглобяват електромобилите Model 3 за Китай, се оказа изключително ефективна. Благодарение на вече натрупания опит Tesla е успяла значително да намали разходите в сравнение с поточната линия във Фримонт. Неотдавна излезе информация, че намалението е двойно, а сега Bloomberg съобщи, че Tesla възнамерява да намали цените на електромобилите, произвеждани в Китай с минимум 20%.

Информаторите на Bloomberg заявиха, че себестойността на Model 3, произвеждана от Tesla Gigafactory 3 в Шанхай, е съществено намалена благодарение на използваните местно произведените части и компоненти. Именно това дава възможност на Tesla да намали цената и да направи електромобила Model 3 още по-привлекателен за купувачите.

Днес, електромобилът Model 3, произведен в Китай, струва 355,8 хиляди китайски юана или около $50,8 хиляди. След намаляването на цената, което се очаква да стане през втората половина на 2020 година, цената на този електромобил ще падне под психологическата граница от 300 хиляди юана (около $42,9 хиляди). Но в САЩ цената на Model 3 е $39 990, без да се считат различните данъчни отстъпки за използването на чиста енергия.

Миналото лято в интервю с Маркъс Браунли генералният директор на Tesla Илън Мъск заяви, че ако много добре се постарае, Tesla може да започне да произвежда електромобили при цена $25 хиляди. В началото на тази година Мъск потвърди плановете си за производство на по-евтини електромобили.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари