Boeing ще използва Android в системите за забавления на новите си самолети

0
15

Световният лидер в производството на пътнически самолети избра мобилната операционна система Android като платформа за бордовите системи, които служат за забавление на пътниците по време на полет. Boeing ще внедри системата на Google първо в самолетите от новата серия 787 Dreamliner, предаде Digital Trends.

От доста години има практика за внедряване на системи за забавление в големите самолети, които са предназначени за продължителни полети. За авиокомпаниите е важно хората да не скучаят и цялото им време да е запълнено с дейности, които не създават неудобство на другите пътници. Тук на помощ идват автономните системи, които предлагат на всеки пасажер собствен екран, който е прикрепен към гърба на предната седалка. На него пътникът може да извежда разнообразно по тип съдържание, което включва: сателитна карта с текущото положение на самолета, неговата скорост и времето, което остава до кацането; филми; музика; игри и други мултимедийни забавления. Налице са и слушалки за еднократна употреба.

Марк Ларсон, който е технически мениджър на серията Dreamliner, е заявил, че всички самолети вече се оборудват със сървъри, базирани на Android, които ще бъдат свързани със сензорни екрани, разположени на гърба на седалките. Дисплеите се произвеждат от Panasonic и са специално проектирани за самолетите на Boeing.

В икономичната класа, където са най-евтините места, екраните ще бъдат малки и ще са със сензорно управление. При този тип места пространството на пътниците е ограничено и те лесно ще могат да достигат екрана. В по-скъпите класи, съответно, ще има по-големи екрани, но те ще се управляват с допълнителни клавиатури, тъй като за пътниците ще е трудно да ги стигат с пръсти, поради големите разстояния. Boeing тества и прототип, който също се управлява от Android, но ще може да се командва от пътниците чрез жестове.

Размерът на дисплеите в самолетите от серията 787 Dreamliner ще варира от 7 до 17 инча. Екраните ще бъдат направени така, че да отразяват по-малко светлина от техните предшественици, които са на въоръжение в по-старите самолети на Boeing.

В небето все още няма самолети от новата серия на Boeing, но различни авиокомпании вече са направили поръчки за общо 820 самолета от тип 787 Dreamliner. Тяхното производство тече в момента и когато бъдат готови веднага ще влязат в употреба.

Мобилната операционна система Android ще позволи на Boeing да намали разходите си и същевременно да предложи достатъчно много екстри на своите клиенти. Това е важно в настоящия момент, когато светът скача от една икономическа криза в друга и всеки спестен цент има значение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари