Bosch предсказа голям и рязък ръст в търсенето на радиолокационни системи и видеосензори. Това ще стане поради голямата конкуренция между различните автомобилни производители, които се надпреварват да добавят нови и все по-надеждни функции за автоматизиране на автомобилите.

Reuters отбеляза, че според прогнозата на Bosch, през 2017 година очакваният ръст в обема продажби на радиолокационни системи ще нарасне с 60%, а на видеосензори – с 80%.

Прогнозира се, че продажбите на отдела Mobility Solutions, специализиран в създаването на сложни системи за безопасност и автономни автомобилни системи, тази година ще нарасне с около 7%, благодарение на тенденцията автомобилите да стават все по-интелигентни. Този отдел с персонал 227 000 души, миналата година имаше €43,9 милиарда ($49,8 милиарда) приходи от продажби на технологии и устройства за предотвратяване на сблъскване.

„Ние се развиваме по-бързо от пазара“ – каза членът на борда на директорите на Bosch Ролф Буландер.

Bosch предлага най-съвременните системи за безопасност за всички световни автомобилни производители. Компанията разработи електрическата силова система и управлението на прототипа на робомобила на Google и е основен доставчик на подобни системи и на Tesla.

Миналата година продажбите на интелигенти системи в помощ на водачите, включително радиолокационни уреди и видеосензори, използвани за аварийно спиране и автоматичен контрол и помощ при шофиране, достигнаха €1 милиард, а компанията получи поръчки за €3,5 милиарда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за