Компанията, предлагаща облачно съхранение на данни и клауд услуги Box Inc. разширява своето партньорство с Google и интеграцията на Box с G Suite и Google Cloud.

От Box споделят, че възнамеряват да използват Google Cloud за съхранение на информация, която предлагат на своите клиенти и технологията за машинно обучение, разработена в Google, за софтуерната платформа Box Skills, която ще се възползва от възможностите на Google Authenticator за еднократни вписвания. Skills представлява софтуерен фреймуърк, който използва машинно обучение за да оптимизира видео, аудио, изображения и друг тип файлове в услугата за управление на съдържанието. Стартирала преди две години, платформата дава на потребителите ѝ възможността да извършват обработка на съдържание, като компютърна визия за целите на анализа на изображенията, индексиране на видео, анализ на емоции от аудио със средствата на машинното обучение. Заедно с това, Box ще започне да предлага достъп до Google Document AI като част от Skills за подобряване на обработката на данните.

Що се отнася до интеграцията с G Suite, то тя цели да улесни клиентите на компанията, които използват и двете услуги. Сътрудничеството им тук ще включва по-добри контроли на поверителността на данните и настройки за достъп за Box и G Suite, реципрочни методи за трансфер за Google Docs, Sheets и Slides между Box и Google Drive. Двете компании са разработили също така специална приставка, посредством която потребителите на G Suite ще могат да създават документ в някое от облачните офис приложения и да го запазват автоматично в акаунта си в Box.

„Ние сме развълнувани да продължим своето сътрудничество с Box в качеството им на ключов глобален партньор в клауд инфраструктурата, и да помогнем за по-безпроблемната интеграция между средите на Box и G Suite“, споделя в прес-релийз шефа на облачното звено в Google Томас Кюрейн. „С използване на основата на Google Cloud и продължаване на инвестирането в интеграцията между Box и Google Cloud, ние вярваме, че можем да осигурим оптимално преживяване за общите ни клиенти и за нашите екипи“.

„Ние се намираме по средата на голяма промяна по отношение начина, по който се върши бизнес. Възможността да се работи отвсякъде, да се подпомага глобалния талант и виртуални екипи, и да се сътрудничи по защитен начин с колеги, партньори и клиенти е „новото нормално“ за всеки бизнес“, пише на свой ред изпълнителният директор на Box Арън Леви. „Google Cloud е изключително важен за нас партньор по пътя ни към налагането на все повече иновативни решения с цел доставянето на надеждна колаборация за клиентите ни по цял свят, и сме щастливи да продължим да развиваме комбинацията между Box и G Suite

Настоящите решения представляват продължение на партньорските взаимоотношения между двете компании, започнали още през 2016, кога потребителите получиха възможността да създават, редактират и си сътрудничат със свои колеги по файлове в G Suite направо през интерфейса на Box, като същевременно се възползват от защитните възможности на услугата. Освен това Box получи интеграция с Gmail, с което ползващите услугата получиха възможността да свалят и прикачат файлове от и към Box без да напускат пощенската си кутия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари