В началото на миналия месец се появи новината, че Broadcom планира да придобие американската компания за информационна сигурност Symantec. Скоро след това информацията за тази сделка бе опровергана, но явно такава действителност ще има. Това беше потвърдено от самите Broadcom тази седмица. Цената на придобиването се изчислява на 10.7 милиарда долара.

Придобиването на Symantec ще даде достъп на Broadcom достъп до качествени продукти и услуги за сигурност, които ще може да предлага заедно с хардуерното си портфолио. „Тази сделка представлява логична следваща стъпка в стратегията ни, начертана от придобиванията на Brocade и CA Technologies“, обяснява в специално изявление Хок Тан, изпълнителен директор на Broadcom.

„Бизнесът, доставящ корпоративни защитни решения на Symantec е признат за утвърдил се лидер в разширяващото се пространство на бизнес сигурността. Компанията е доставчик на някои от най-силните решения за защита, които блокират постоянно увеличаващите се днес заплахи, и опазват данните от крайната точка до облака“, допълва той.

Що се отнася до Symantec, от компанията споделят, че настоящата сделка ще им позволи да фокусират усилията си над решенията за персонална сигурност. „Това представлява трансформативна сделка, която ще увеличи непосредствената стойност на компанията ни за нашите акционери, запазвайки собствеността над бизнеса за потребителска безопасност с доставянето на предвидимост, растеж и силни и постоянни печалби“, заяви по повод придобиването временно изпълняващия позицията на изпълнителен директор на Symantec Рик Хил.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари