Ако някога сте гледали шпионски филм, ще знаете, че обикновено има някакъв мистериозен герой, който обикаля на мотоциклет, облечен в кожа от глава до пети. Никога не сме напълно сигурни в неговата вярност, докато не се намеси решително в последните моменти на филма. Дайте си няколко години, и видът на мотоциклета, с който се движат тези персонажи, вероятно ще прилича много на новия прототип на Novus.

Novus е немска компания, основана от двама индустриални дизайнери – Рене Ренгер и Маркус Вайдиг, които искат да създадат нова форма мотор. Дизайнът е разположен в пространството между елегантен и недостатъчно мощен е-мотор и мотоциклет, излъчващ чиста мощност. Изработен от въглеродни влакна, Novus е лек и здрав, с отвор там, където двигателят с вътрешно горене ще седи на обикновения мотор.

Батерия с все още неопределен капацитет се намира в основата на рамката, близо до безчетковия мотор (14 kW), който седи над задното колело. Novus твърди, че мотоциклетът има максимална скорост от 100 км/ч, а двойката дизайнери се стреми да достигне общ пробег от 100 километра. Отпред са разположени дръжки и спирачки в стил велосипед, както и стойка за вашия смартфон.

Задното окачване е вградено в рамката, което го прави доста по-различно от средния ви мотор. Компанията казва, че въздушната клапа може да бъде променена по всяко време, в зависимост от пътните условия. По същия начин, предните и задните светлини са вградени в тялото, както и бутона „Старт“, който активирате, като натискате надолу върху кожата на седалката, където трябва да бъде резервоарът за гориво.

Придружаващото го приложение ще ви позволи да използвате телефона си както като ключ, така и като скоростомер за велосипеда, както и да ви позволи да ползвате Google Maps за GPS. По същия начин се смята, че ще контролирате мотора си повече чрез приложението, а не с физически контрол.

От само себе си се разбира, че в сегашния си вид, Novus не е разрешен за пътя, тъй като не отговаря на правилата за мотоциклети или електронни велосипеди. Но това, което му липсва като законност, е повече от компенсирано от стил и двойката дизайнери ще се опита да адаптира производствения модел, за да отговаря по-добре на местните закони.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Fox81pix3lкокоИван Недялков Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван Недялков
Иван Недялков

цена 🙂 $39,500

коко
коко

Преводача май е използвал Гугъл за превода.

pix3l
pix3l

Не му е за първи път!

Fox81
Fox81

Ако беше истински руски робот, то той геройски щеше да се самовзриви при удара.