CNN: След Huawei, САЩ може да наложи санкции и на DJI

9
1528

Направените в Китай дронове биха могли да изпращат важни и чувствителни данни на китайските производители, които от своя страна, да съобщават тези данни на китайското правителство. CNN публикува информация за документ на министерството на вътрешна информация на САЩ, в който се казва, че съществува реална опасност за информационната сигурност от използването на китайски дронове.

Според експертите на Министерството, както и на Агенцията по кибербезопасност и безопасност на инфраструктурата, използването на китайски дронове застрашава информационната безопасност на американските компании, организации и служби.

„Тези устройства биха могли да съдържат компоненти, които могат да компрометират вашите данни и да качват вашата лична информация на сървъри, достъп до които има само съответния китайски производител“ – се казва в документа.

Въпреки че не са споменати конкретни марки и брандове, 80% от продажбата на подобни устройства в САЩ са произведени от китайската компания DJI. При това тези дронове най-масово се използват от специалните служби и най-вече от местната полиция, както и компаниите, обслужващи инфраструктурата на страната.

Като се има предвид задълбочаващата се търговска война между САЩ и Китай, както и на въведените търговски ограничения срещу Huawei, CNN не изключва следващата жертва на конфликта да стане DJI. Да напомним, че през 2017 година бе въведена забрана за използването на китайски дронове от американските военни.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Тея американци са еб*ти и параноиците, да си пият Прозак-а там и да си стоят заключени в мазетата

жоро
жоро

Следващото какво ще е? То и части от Тесла се произвеждат в китай. какво гарантира, че в тях няма такива „съдържат компоненти, които могат да компрометират вашите данни и да качват вашата лична информация на сървъри“. Кафе машината ми е китайска и тя може да ме шпионира.

Ало
Ало

Сигурно Ганьо ще ти споделят разузнавателната информация, която имат. Достатъчно си умен, сигурен съм.

Колкото до ЕС, той е тотално клекнал на Китай, така че не се притеснявайте, за Вас ще има джаджи с проследяване.

Ало
Ало

Знаете ли, че дроновете пускаха всякакви данни и чак след протести от страна на потребителите въведоха офлайн режим.

Ола
Ола

Знаете ли, че Google Ви следи, Android Ви следи, Microsoft Ви следи, Facebook Ви следи, Apple Ви следи и още, и още и все американски компании, но това разбира се, не е проблем, дори е задължително условие и сте длъжни да се съгласявате с него…

Той
Той

Американското следене е винаги „добро“, а китайското е по-лошо и от руското следене. То винаги е „зло“ ….

Ало
Ало

Правиш ли разлика между частна компания, която крие данните от собственото си правителство и е описала тези процеси в своите условия за ползване, защото се ползват с комерсиална цел и компания, която работи със своето правителство и ползва тези данни с политическа цел и не го упоменава в условията си за ползване? Българинът има тоталитарен рефлекс и не прави разлика между частна компания и държава. Фейсбук, Епъл, Гугъл, Туитър и много други от силициевата долина са антиамерикански, леви, социалистически компании, които дават всичко от себе си да унищожат САЩ и всяка национална държава в света. Именно затова те НЕ сътрудничат… Виж още »

Ебааати парчетата
Ебааати парчетата

Само дето китайските компании имат политически цели за шпионаж, а не да ползват данните за реклами. Разликата е огромна. Ех, Ганьо, Ганьо, да отваряме границите и да се свършва по-бързо с теб, че вече и на младите българи им писна от теб Ганьо…

иБаси
иБаси

Реднеците от ФАЩ нищо не предоставят като доказателство освен яко тресящата ги параноя и шизофрения, да мрат в калта идиотите краварски!