fbpx
3.8 C
София

Coinbase отчете по-голям спад в приходите от очаквания

Най-четени

Криптовалутната борса Coinbase отчете по-голяма от очакваната загуба за последното тримесечие, тъй като потребителите изглежда са притеснени от наскорошния крах на котировките на водещите криптовалути и са свили търговията си. След като отчете загубите за последното тримесечие, акциите на Coinbase се сринаха с 6%.

Обемите на търговията с криптовалути в борсата са намалели наполовина до 217 милиарда долара през второто тримесечие, като участието от потребители на дребно е спаднало с около 68%, а институционалната търговия е спаднала с 46%.

Coinbase заяви, че очаква обемите на търговията в платформата ѝ да се свият допълнително през текущото тримесечие, подчертавайки сътресенията, които сектора изпитва, както и спадовете в курсовете на основните криптовалути, но и на свиването на котировките на ценните книжа като цяло.

Припомняме, че курсът на най-популярната криптовалута в света за момента, Bitcoin, се срина с до 50% от началото на годината, което принуди много компании, които работят в сектора на крипто търговията и инвестициите, в това число и Coinbase, да съкратят редица работни места и породи страхове за допълнителен спад в интереса от страна на търговците на дребно.

От Coinbase отчитат, че месечните им потребители спадат с около 2% и това е тенденция, която изглежда, че към момента се запазва. Така актуалният брой на потребителите на компанията за последното тримесечие е около 9 милиона потребители.

„Cпадът на потребителската база на Coinbase не се дължи на миграция на потребителите към други платформи за търговия с криптовалута, а на общо свиване на потребителския интерес към този тип търговия, провокиран от турбуленциите на криптовалутните пазари“, каза Майкъл Милър, капиталов анализатор в Morningstar Research.

Продължаващата тенденция на свиване на потребителската база на Coinbase може да доведе до значително намаляване на приходите през следващите тримесечия, тъй като компанията генерира почти цялата част от своите приходи под формата на комисионни и такси от транзакциите по сделките на криптовалутните инвеститори.

Коригираната загуба е $4,76 на акция през тримесечието, а оценките на анализаторите преди резултатите да бъдат отчетени бяха, че загубите ще са с около $2,65 на акция, според данни на Refinitiv. Приходите паднаха с 63%, надхвърляйки очакванията на инвеститорите и анализаторите.

Въпреки че оперативните разходи са скочили с 37%, компанията понижи прогнозата си за годишните си разходи за технологии, развитие и администрация до между 4 и 4,25 милиарда долара, от 4,25 милиарда на 5,25 милиарда долара.

Въпреки това намаление на разходите, което компанията прогнозира, анализаторите смятат, че е малко вероятно то да възстанови рентабилността на работата на компанията и да върне генерираните от нея приходи до стойностите от предходните тримесечия на фона на настоящата крипто зима.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини