Компанията Corning официално представи днес новото поколение на своето защитно стъкло – Gorilla Glass 6.

Новото закалено стъкло Gorilla Glass 6 е още по-здраво от предишното поколение и осигурява още по-добра защита на екраните на смартфоните. Закаленото стъкло на Corning от шесто поколение може да се използва както за предния, така и за защита на задния панел на смартфона.

Без да конкретизира, производителят заяви, че сега използва „съвсем нов материал“ който позволява многократното падане на смартфона върху твърда повърхност.

Направените от Corning лабораторни тестове показват, че Gorilla Glass 6 издържа средно 15 падания на твърда повърхност от височина 1 метър. Това са два пъти по-добри резултати в сравнение с предишното Gorilla Glass 5. Устойчивостта към драскотини на Gorilla Glass 6 е на същото ниво, като на закаленото стъкло от предишно поколение.

Corning цитира изследванията на Toluna, според които потребителите изпускат своите смартфони средно по 7 пъти. Над 50% от тях са от височина не повече от един метър.

Corning каза още, че защитните стъкла Gorilla вече се използват в над 6 милиарда устройства. Както и в повече от 45 известни бранда.

Новият материал вече може да се поръчва и закупува. Очаква се първите мобилни устройства с Gorilla Glass 6 да се появят още тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за