Една от най-разпространените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19, която все по-често се прилага по света е да се избегнат събиранията на множество хора на едно място. Така с течение на времето биват отменяни музикални и културни фестивали и събития, бизнес форуми и срещи, конференции и форуми от различен род области и индустрии. И разбира се, че технологичния свят не беше подминат от това. Световния мобилен конгрес в Барселона, SXSW, F8 на Facebook, конференции на Adobe, Microsoft, Google. Успокояващото в случая за всички жадни да видят последните джаджи на големите компании или да чуят новости около продуктите, които предлагат е че много от тези форуми и изложения получават онлайн реализация. HTC отива крачка напред в това отношение.

Компанията реши да не провежда предстоящата си среща на разработчиците на приложения за VR, не във физическа, а във виртуална среда. Новината беше съобщена от президента на HTC China Алвин Уонг Грейлин, който сподели, че четвъртото издание на срещата ще се проведе посредством Engage, обучителна и бизнес VR платформа. Всеки, който притежава устройство за виртуална реалност ще може да инсталира Engage и да се подпише, за да гледа конференцията.

„Без вредни емисии, без пътуване и бе нужда от маски на лицето“, написа Грейлин. Той добавя, че платформата позволява също така и клониране на стаите, което означава, че на практика няма ограничение за това колко хора могат да я гледат.

Не е известно дали това се отнася до конкретните сесии или изказванията на гостите, но Грейлин допълва, че цялото събитие ще бъде „записано пространствено“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари