9.7 C
София

Curiosity ще направи първото вписване във Foursquare от друга планета

Най-четени

Още през 2010 година NASA обявиха сътрудничеството си с популярната социална мрежа Foursquare. Това сътрудничество бързо даде плод с първото вписване в геолокационната услуга от Космоса. Това стана през същата 2010 година, когато астронавтът Дъг Уийлок уведоми последователите си, че се намира на Международната космическа станция.

Скоро може би ще станем свидетели и на първото вписване във Foursquare от друга планета. Това ще стане с помощта на космическия роувър Curiosity, който от известно време насам изследва повърхността на Марс. Разбира се, Червената планета като локация, регистрирана във Foursquare, трудно ще може да бъде посетена от потребителите на услугата, поне в следващите двайсет години.

От Foursquare обаче са помислили за това „дребно неудобство“. Потребителите на социалната мрежа ще могат да се вписват от Марс ако посетят определени места, свързани с науката, технологиите, инженерството и математиката. В замяна на вписването си, те ще получат значка с лика на Curiosity. Значката ще се появи по-късно тази година.

Целта на NASA е да вдъхнови обикновените хора, които използват социалната мрежа, да започнат да посещават повече научни и изследователски центрове и да се интересуват повече от текущите космически изследвания.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини