DARPA счита, че развитието на компютрите като обикновени изчислителни машини съвсем не е достатъчно. Управлението е на мнение, че те трябва да се обучават като хора. Computer World съобщи, че най-новият проект на DARPA е създаването на компютърна система, която може да се адаптира към околната среда и да се учи като човека.

Целта на новия проект на DARPA е създаването на машини, които не са ограничени от данните и инструкциите, заложени от програмиста. Тези машини ще могат да натрупват свой опит и на база на тези натрупани знания да се адаптират към околната обстановка. За разлика от сегашните изкуствени интелекти, новият ИИ ще бъде силен и ще може да постига нови неща без задаването на явни инструкции.

DARPA от своя страна каза, че компютрите от този тип ще започнат да се обучават бавно, като деца. С времето тяхната структура ще става все по-гъвкава и съвършена. В крайна сметка, тази система ще може да отговаря на въпроси, които никога не са залагани в нея. Този проект носи името Lifelong Learning Machine и се описва като“Адаптивен компютър, който се базира на собствения си опит за вземане на решения„.

DARPA допълва, че основите на днешните компютри са заложени от Тюринг още през 1930 година и са създадени за работа с предварително написани програми, които не могат да се променят по време на изпълнение. По всичко личи, че DARPA създава нова архитектура, която не използва принципите на Фон Нойман.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари