DARPA счита, че развитието на компютрите като обикновени изчислителни машини съвсем не е достатъчно. Управлението е на мнение, че те трябва да се обучават като хора. Computer World съобщи, че най-новият проект на DARPA е създаването на компютърна система, която може да се адаптира към околната среда и да се учи като човека.

Целта на новия проект на DARPA е създаването на машини, които не са ограничени от данните и инструкциите, заложени от програмиста. Тези машини ще могат да натрупват свой опит и на база на тези натрупани знания да се адаптират към околната обстановка. За разлика от сегашните изкуствени интелекти, новият ИИ ще бъде силен и ще може да постига нови неща без задаването на явни инструкции.

DARPA от своя страна каза, че компютрите от този тип ще започнат да се обучават бавно, като деца. С времето тяхната структура ще става все по-гъвкава и съвършена. В крайна сметка, тази система ще може да отговаря на въпроси, които никога не са залагани в нея. Този проект носи името Lifelong Learning Machine и се описва като“Адаптивен компютър, който се базира на собствения си опит за вземане на решения„.

DARPA допълва, че основите на днешните компютри са заложени от Тюринг още през 1930 година и са създадени за работа с предварително написани програми, които не могат да се променят по време на изпълнение. По всичко личи, че DARPA създава нова архитектура, която не използва принципите на Фон Нойман.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари